Segment C [kombi][benzyna][salon]

05 Sie 2017, 16:11

a civic tourer??
login87
Początkujący

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Civic IX Tourer
Silnik: 1.8 142 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

05 Sie 2017, 19:40

Nie wiem czemu go odrzuciłem, ale faktycznie trzeba będzie również wziąć pod uwagę tym bardziej, że za 91 tys jest to co chcę :)
mika84
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 1984
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam (była Primera P11)
Silnik: Nie mam

06 Sie 2017, 07:07

jezdze takkim od kilku miesiecy. jesli masz jakies pytania to pisz...
login87
Początkujący

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Civic IX Tourer
Silnik: 1.8 142 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

06 Sie 2017, 07:43

W ogóle nie patrz na oprocentowanie leasingu. Załóż sobie konkretne warunki-wysokość wpłaty własnej, ilość rat, wartość wykupu i patrz jedynie na wysokość raty. Co do negocjacji warunków leasingu-to zapomnij, jedynie floty mogą coś ugrać.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

06 Sie 2017, 13:31

Najlepszym rozwiązaniem jest osobiste sprawdzenie wszystkich potencjalnych samochodów i kupienie tego w czym najlepiej się czujesz i najlepiej Ci odpowiada.
Jak dla mnie z twojej listy Auris jest zdecydowanie najgorszym samochodem w całokształcie. Może gdyby był tańszy, to można by pomyśleć, ale przy cenie na poziomie innych aut segmentu nie. Pamiętaj też, ze samochód to nie tylko silnik, a po za teoretycznie bezawaryjnym i prostym silnikiem, Auris nie jest jakoś szczególnie trwały i bezawaryjny. Ale to moja opinia, jak tobie odpowiada, to możesz brać- w końcu to twoje pieniądze :)
Tak jak pisałem szybciej silnik wolnossący i silnik turbodoładowany dzieli przepaść. Musisz sam przetestować silnik turbo, aby zobaczyć jak różni się dynamika takich silników. No i zadecydować czy Ci to potrzebne czy nie.
Jeśli upierać się przy silniku wolnossącym to lepiej wypada Honda, też jest mułowata, ale bynajmniej jak się ja wkręci i poryczy trochę, to ma jakoś dynamikę(W Aurisie dynamikę ciężko uświadczyć), ale polityka cenowa Hondy to jakieś nieporozumienie i raczej nie licz na dobrą ofertę z ich strony.
Przy zakupie auta podczas wyprzedaży i finansowaniu, najlepszą ofertę na 98% będzie miał VW. Moja mama kupowała w tym roku nowy samochód z wyprzedaży i Golf VII 1.4TSI 125km Highline z paroma dodatkami zszedł ceną poniżej 80tyś.zł. Przenosząc te kwotę na finansowanie, też wypada to dużo lepiej, niż w przypadku innych marek.

Masz trochę czasu na wybór, więc testuj :ok:
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gołoledź i ślizgawica – trudne warunki jazdy
    Gołoledź powstaje, gdy deszcz lub mżawka opada na podłoże o temperaturze niższej od zera. Spadające kropelki rozpływają się i zamarzają w postaci gładkiej, równej, przezroczystej warstwy lodu pokrywającej podłoże. ...