Seicento 1.1 + gaz -> benzyna-złe odpala i słaby, gaz-OK

05 Lis 2008, 22:02

witam, mam seicento 1.1MPI + gaz. Gdy próbuje odpalić z go rano z benzyny to duży problem, musze kilka razy przekrecić zapłon żeby podał paliwo i dopiero próbować kręcić gdy juz odpali i wcisne gaz do spodu to dziwnie przebiera i niemoże sie zebrac z obrotami, dopiero po chwili wejdzie na maxa, podobnie w czasie jazdy, czasami na 2 biegu nie może zebrac sie z krzyżówki (nie moge go rozbujać) a jak już wejdzie na wyższe to jakoś jedzie. Jak odpale go odrazu z gazu to nie ma problemu idzie idealnie. Co może byc?? Wymieniłem świece, filtr powietrza, czyściłem przepustnice, nowa sonda lambda. Nie wiem co może byc?? wtryski?? pompa paliwa?? Prosze o rade.
qerek
Nowicjusz

• 05 Lis 2008, 23:42

Zmierz ciśnienie paliwa oraz napięcie na pompce paliwa i filtr paliwa.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

06 Lis 2008, 07:56

własnie on nie ma filtra paliwa bo juz sprawdzałem. Wydaje mi sie ze wtryski bo jak jade szybko na benzynie to idzie ale jak wolno to sie dławi. jak bym powoli dodawał gazu to mniej sie dławi, poprostu jak by sie rozkrecał. moga byc wtryski zapieczone
    qerek
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przesiadka na opony zimowe i reguła 7 stopni Celsjusza
      Każda opona zimowa i opona letnia, jak sama nazwa wskazuje, stworzona została do odpowiedniego sezonu i bezpośrednio z tym związanych warunków drogowych. Przyjęto, że granicą, w której sezonowe opony zimowe ...
      Lexus Landau
      Koncepcyjny Lexus Landau zadebiutował w 1994 roku. Auto wywołało spore zainteresowanie. W ofertach marek klasy premium trudno było wtedy znaleźć hatchbacka segmentu C, królowały natomiast klasyczne sedany. Koncept ...