Seicento - po zalaniu pustego baku nie odpala [zdjęcia]

18 Mar 2016, 01:02

Mam taki problem, wyjechałem dziś cały zapas paliwa w Seicento 900 aż mi padł po drodze, załałem mu paliwa na pusty bak i o dziwo kręci ale za nic nie chce załapać. Myśle, że coś z pompą mogło się stać, przeczytałem już sporo na ten temat ale problem nadal istnieje, próbowałem zresetować komputer przez odłączenie klema z akumulatora na 10 min (może zbyt krótko?), dostałem się do pompy paliwowej ale co dalej? co mogłoby pomoc w takim przypadku? Pompa działa bo słychać charakterystyczne ssanie po przekreceniu kluczyka. Bardzo zależy mi na czasie Panowie.
Marcelinho91
Obserwowany

Auto: Seicento

18 Mar 2016, 10:08

Sprawdz więc, czy paliwo dochodzi do listwy wtryskowej. Charakterystyczne buczenie wcale nie musi oznaczać pracującej pompy - może ona buczeć z tego powodu, że poprostu nie... chodzi. Ewentualnie odłącz wężyk od pompy, załóż inny i jego koniec włóż do butelki i załącz stacyjkę bądz podaj napięcie bezpośrednio z aku. W ten sposób sprawdzisz, czy pompa pompuje paliwo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...
    Skoda Superb z wyposażeniem Laurin & Klement
    Skoda Superb z najbardziej luksusowym i prestiżowym pakietem wyposażenia - Laurin & Klement, na polskim rynku pojawił się w październiku ubiegłego roku. Teraz pakiet dostępny jest z nowym silnikiem. Do dotychczas oferowanych ...