REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Układ klimatyzacji mógł być kiedyś naprawiany więc nie ma tu znaczenia że auto jest z tego roku. Jeżeli działa, chłodzi i nie słychać jakiś niepokojących dźwięków z nawiewów czy też od strony sprężarki to raczej jest wszystko ok.PiotrekEs napisał(a):Zdaje sobie sprawę że auto z 2004r i może być nieszczelność
Ten czynnik powinieneś mieć w układzie bo on nie może być pusty podczas używania klimatyzacji. Barwnik UV dodaje się dodatkowo do układu klimatyzacji przez złącze niskiego ciśnienia.PiotrekEs napisał(a):W poniedziałek jadę oznajmić, że rezygnuje ze sprawdzania UV i żeby napełnili mi mój czynnik, który został czyli powinno być 360g
Rokiko napisał(a):Ten czynnik powinieneś mieć w układzie bo on nie może być pusty podczas używania klimatyzacji. Barwnik UV dodaje się dodatkowo do układu klimatyzacji przez złącze niskiego ciśnienia.
Rokiko napisał(a):Jeżeli działa, chłodzi i nie słychać jakiś niepokojących dźwięków z nawiewów czy też od strony sprężarki to raczej jest wszystko ok.
Rokiko napisał(a):W ramach wyjaśnienia czynnik chłodzący masz w układzie do niego dodaje się UV.
Kao napisał(a):no nie do końca, przecież wydajesz jej polecenia jakie ma wykonać, maszyna nie ma tylko jednej funkcji. Możesz sobie pobrać, nabić, ustawić daną ilość etc nie musisz przeprowadzać całego procesu.
wielkiego doświadczenia w temacie nie mam ale powiem Ci szczerze że nie widziałem takiej maszyy co by tylko w auto pracowała co więcej nie widzę sensu posiadać takiej maszyny bo co zrobisz jak musisz tylko odebrać czynnik w celu wymiany jakiejś części? lub tylko nabić bo była zmieniana chłodnica? tak samo jak wykonać tylko sam test szczelności układu. To wszystko musi dziać się manualnie, to samo z nabijaniem, wybierasz ilość do nabicia a nie marka i model rok silnik.... bez sensu takMotoAlbercik napisał(a):Tak naprawdę zależy to od maszyny, a dokładniej to od jej ceny, a co za tym idzie funkcji.
Kao napisał(a): jak musisz tylko odebrać czynnik w celu wymiany jakiejś części
Kao napisał(a):lub tylko nabić bo była zmieniana chłodnica
Kao napisał(a): tak samo jak wykonać tylko sam test szczelności układu.