REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Samo uzupełnienie czynnika to są sekundy Najdłużej trwa test szczelności układu.PiotrekEs napisał(a): ile -/+ trwa czynność nabicia klimatyzacji czynnikiem ? Nie chodzi mi o całą procedurę którą wykonuje automat jak np ściąganie oleju, czynnika, sprawdzanie szczelności tylko o sam czas napełnienia czynnika od 0 do 550g w moim przypadku
Rokiko napisał(a):Czy masz wydruki z pierwszego napełniania i z drugiego sprawdzenia?
Kao napisał(a):Ja też nie rozumiem dlaczego "nie mogli" nabić więcej,
PiotrekEs napisał(a):Powiedziałem żeby ten czynnik co mi został, uzupełnili, ale albo oni mnie nie zrozumieli albo ja ich i teraz bujam się z pustym układem. Będę się umawiał dziś lub po weekendzie, że rezygnuje ze sprawdzania szczelności i żeby uzupełnili mi mój czynnik.
PiotrekEs napisał(a):Zapłaciłem za nabicie całego układu wg ceny z ich oferty.
MotoAlbercik napisał(a):Jak maszyna mogła zacząć nabijać olej/czynnik, skoro nie test szczelności nie mógł przejść prawidłowo? Maszyna się powinna wyłączyć i na wydruku/ekranie powinna być odpowiednia informacja...
MotoAlbercik napisał(a):Twój czynnik ci już uzupełnili wraz z ilością brakującą, za co zapłaciłeś przeciez
MotoAlbercik napisał(a):Nadal pozostaje pytanie, po co chciałeś nabijać czynnikiem nieszczelny układ? Przemyślałeś to? I po co chcesz teraz znowu go nabijać?
W obecnej chwili, skoro jest tak duża nieszczelność,
no nie do końca, przecież wydajesz jej polecenia jakie ma wykonać, maszyna nie ma tylko jednej funkcji. Możesz sobie pobrać, nabić, ustawić daną ilość etc nie musisz przeprowadzać całego procesu.MotoAlbercik napisał(a):Jak maszyna mogła zacząć nabijać olej/czynnik, skoro nie test szczelności nie mógł przejść prawidłowo? Maszyna się powinna wyłączyć i na wydruku/ekranie powinna być odpowiednia informacja...
Kao napisał(a):Jaki sens ma sprawdzanie szczelności bez maxymalnego nabijania układu ?
Kao napisał(a):dlaczego nabili połowę a potem pytają czy chcesz druga połowę?
Kao napisał(a):skoro maszyna twierdzi że układ jest szczelny skąd wniosek że jest nieszczelny?
Kao napisał(a):skoro stwierdzili nie szczelność to dlaczego odrazu nie dodali oleju fluo i poprosili wrócić za kilka dni aby prześwietlić układ ultrafioletem?
Rokiko napisał(a):samo wykonanie takiej próżni nie powinno być krótsze niż jakieś 30 min.