Sharan czy Touran

01 Sie 2009, 12:48

witam zastanawiam się nad zakupem jakiegoś vana i mam dylemat który samochód wybrać

Sharana czy Tourana???

chciał bym zakupić samochód rocznik 2007 lub nowszy oczywiście diesel

Sharana znam dobrze ponieważ posiadam rocznik 2003 z silnikiem 1.9 bodajże 130 konny jestem z niego zadowolony tylko co jakiś czas wyskakuje mi jakaś usterka ale z drugiej strony mam już nim przejechane prawie 200 tys. kilometrów

Tourana nie znam wcale, nie miałem przyjemności prowadzić go

i teraz mam dylemat jaki model wybrać sharana czy tourana i z jakim silnikiem 1.9 czy 2.0 i ilu konny

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
heniek08
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

01 Sie 2009, 13:54

Zależy na czym ci zależy Sharan i Touran to dwa zupełnie inne autka . Sharan jest sporo większy . Ja na twoim miejscu wziąłbym sharana z silnikiem 2.0TDI . Ty chcesz autko od 2007r a ta jednostka właśnie w 2007 została poprawiona i już nie było z nią problemów !!!
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

01 Sie 2009, 18:20

raczej zależy mi na jak największym samochodzie, touran jest raptem o 20 cm krótszy i jakieś 10 cm niższy i węższy więc nie aż tak dużo

a co masz kolego na myśli ze od 2007 sa juz poprawione jednostki
heniek08
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

01 Sie 2009, 18:34

Wcześniej jednostki te paliły sporo za dużo jak na tą pojemność i moc, spalały olej tak jakby były kompletnie zajeżdżone, słyszałem że co do tego oleju to nie wiem czy się wiele poprawiło.
stasiowski121

03 Sie 2009, 23:30

Z tego co ja pamiętam to od 2008 roku były już te poprawione jednostki.Tamte z 2007 dalej nawalały.Siedziałem w obydwu autach i odniosłem wrażenie że touran jest lepiej wykończony i lepiej się go prowadzi.Ja wziąłbym tourana ale to twój wybór.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limuzyny - przegląd polskiego rynku
    Nawiązując do wydarzenia które dzisiaj się rozpoczyna to limuzyna Donalda Trumpa jest już w Warszawie i budzi na pewno nie małe emocje nie tylko miłośników motoryzacji. Ten opancerzony samochód wyposażony ...
    Masz problem z kodem do radia to pisz
    Rozkoduję prawie każde radio. Warunek to muszę znać numer seryjny , najlepiej przysłać wszystkie oznaczenia, znajdujące się na bocznej ściance twojego radia.