Siena 1.6 16V - problem z silnikiem...

13 Gru 2008, 17:33

Cześć.
Mam problem z silnikiem siena 1.6 V16. Silnik na wolnych obrotach pracuje tak jakby jeden cylinder nie pracował (głuchy stuk) ale jestem pewien że chodzą wszystkie cylindry dobrze i wtryski tak samo. Niedawno był u mechanika który powiedział żę silnik jest sprawny a ten stuk jego zdaniem może być że pasek rozrządu został przesunięty o 1 ząbek w którąś stronę. Czy jest możliwe to bo zrobienie tego będzie mnie kosztować parę złotych a nie chce wyrzucać kasy w błoto. i jeszcze jedna sprawa. Przy prawym kole wisi mi niebieski kable urwany lub się ułamał. Nie wiem od czego on jest bo jest tak ciasno że nie idzie się dopatrzeć dokąd biegnie. może ktoś się orientuje w tym??

Jeszcze jedno. Zauważyłem, że silnik ma duży apetyt na paliwo. To znaczy że ja go przycisne mocniej na benzynie po mieście robi się wir w baku i widać gołym okiem znaczną różnicę w baku po przejechaniu 40km.
Ostatnio edytowany przez lukmal13, 13 Gru 2008, 18:01, edytowano w sumie 1 raz
lukmal13
Nowicjusz

Miejscowość: Skierniewice
  • 13 Gru 2008, 17:58

popierwsze tam jest pasek a nie łańcuch
    człowiek wymyslił człowiek naprawi
    specjal ford
    Nowicjusz

Miejscowość: dębica

13 Gru 2008, 18:00

Omg. Może źle zapamiętałem czy łańcuch czy pasek. Niech będzie pasek ale to nie jest odpowiedź na moje pytania...
    lukmal13
    Nowicjusz

Miejscowość: Skierniewice

13 Gru 2008, 18:22

wiem ten styk moze być popychacz hydrauliczny może być rozrząd no dużo przyczyn
    człowiek wymyslił człowiek naprawi
    specjal ford
    Nowicjusz

Miejscowość: dębica