Siena tarcie w przednim kole

09 Gru 2007, 17:54

Witam mam pytanie w mojej sienie mam słyszane tarcia w lewym przednim kole ale dopiero po kilkukrotnym hamowaniu dopiero wtedy gdy tarcza się nagrzeje wymieniłem tarcze klocki a nawet łożyska nadal to samo nawet mechanicy z trzech warsztatów nie wiedzą co jest grane sugerują że może to być przewód hamulcowy który nie puszcza płynu hamulcowego spowrotem do pompy nie wiem już co o tym myśleć może ktoś miał już taki kłopot?
piotr1957
Nowicjusz

Miejscowość: zabrze
  • 09 Gru 2007, 18:21

JHeżeli hamulce hamują ci normalnie,to przewód raczej odpada.Ja bym się zastanowił nad tłoczkami,czy nie są zapieczone i się całkiem nie cofają jak się nagrzeje płyn hamulcowy.No i pozostaje pytanie,kiedy wymieniałes płyn hamulcowy?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

09 Gru 2007, 18:53

dzięki, ale płyn hamulcowy jedna druga litra był wlany przy odpowietrzaniu hamulców. Tłoczki były sprawdzane, wyczyszczone i nasmarowane. Ale nadal coś trze w tym kole.
    piotr1957
    Nowicjusz

09 Gru 2007, 19:10

Jeżeli to trze tarcza po klockach hamulcowych to mogą być elastyczne przewody hamulcowe do wymiany.Możliwa też usterka w pompie hamulcowej.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

09 Gru 2007, 21:02

dzięki sprawdzę to w warsztacie pozdrawiam Piotr
    piotr1957
    Nowicjusz

09 Gru 2007, 21:20

po dluzszej jezdzie to kolo powinno byc znacznie nagrzanie od innych jezeli to blokuje hamulec
    artekk
    Początkujący

Miejscowość: k-kozle

11 Gru 2007, 20:40

Tak zgadza się lewe przednie koło grzeje się szczególnie można to było zaobserwować latem nie można go było dotknąć gołą ręką , a teraz jest po częstym hamowaniu ( jazda w mieście ) po prostu gorące .
    piotr1957
    Nowicjusz

12 Gru 2007, 12:31

moze byc pompka tez mialem kiedys taka sytuacje jet tam taki zaworek i mi sie nie otwieral po wymianie bylo oki .Ale najpierw sprawdz zacisk czy sie nie klinuje nie chodzi tylko o sam tloczek ale czy w prowadnicach chodzi lekko ,mozna dzwignac kolo i krecic i jak idzie ciezko popuscic odpowietrznikczy sie odblokuje i bedzie juz wiadomo co grane .
    artekk
    Początkujący

Miejscowość: k-kozle