Witam was wszystkich koledzy i koleżanki ( o ile jakieś są ) posiadam od ponad roku w swoich rękach 306 z 97 roku z silnikiem 1.9D XUD9 bez turbo. Oczywiście w pełni sprawny mało pali i ten teges ale jedno mnie zastanawia. Nwm czemu jak jest zimny albo postoi trochę na ciepłym to odpala dosłownie z pół obrotu rozrusznika a innym razem jak jest ciepły albo chce go odpalić zaraz po zgaszeniu czy coś to muszę pokręcić chwilę by załapał. Innym razem jeszcze przez 2 sekundy nie gada na wszystkie gary. Może ktoś spodkał się z podobnym nwm jak to nazwać objawem czy coś. Ogólnie autko spoko tylko zastanawiam się czy takie zachowanie jest normalne.
No właśnie pewności nie mam czy ktoś przy niej nie grzebał właśnie. Niby nie widać ale możliwe. Myślałem też czy kąt wtrysku nie jest przestawiony ale jakby był to bym miał tak na zimno.
Nie,gdyby cieżko palił na zimnym to tak,zazwyczaj gdy silnik ciężko odpala na gorącym silniku to przeważnie winien jest układ wtryskowy,pompa,często winien jest rozrusznik,który gdy jest gorący ma większe opory.
Rozrusznik odpada bo normalnie kręci nie słyszę by się męczył. Nikt przy pompie nie grzebał bo oglądałem ją dokładnie i nie widać by była ruszania. Zresztą po co jak tym autem jeżdził dziadek . Ja obstawiam stary już katalizator. Zamierzam go wywalić i zastąpić zamiennikiem. Zobaczę też to co kolega sugerował żeby zobaczyć czy układ paliwowy nie jest zapowietrzony. Chce to rozwiązać bo jadę na wakacje nad morze.
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Kia Sorento po zmianach Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.