Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to to na pewno na plus ale ciekawe jak z wibracjami tej jednostki bo jej poprzedniki pokazywały że jednak tam nie ma czterech cylindrów i kultura pracy na tym trochę traciła.Redakcja napisał(a):Aluminiowy korpus pozwolił obniżyć masę silnika.
No tak ale nikt tak nie jeździ bo jak kupujesz auto z LPG to nie po to żeby jeździć też na benzynie oczywiście w specyficznej sytuacji tak możemy przyjąć ale na co dzień auto będzie jeździło na zasięgu około 400km na zbiorniku LPG ponieważ 40 litrów to wartość brutto zbiornika i możemy tu przyjąć że zatankujemy jakieś 32 litry gazu na maksa.Redakcja napisał(a):Ponadto ma zasięg ponad 1000 km dzięki dwóm zbiornikom: 40-litrowemu zbiornikowi LPG i 50-litrowemu zbiornikowi benzyny.
Redakcja napisał(a):Ponadto ma zasięg ponad 1000 km dzięki dwóm zbiornikom: 40-litrowemu zbiornikowi LPG i 50-litrowemu zbiornikowi benzyny.
Redakcja napisał(a):Układ zmiennych faz rozrządu, pompa oleju o zmiennej wydajności
Redakcja napisał(a):wbudowany kolektor wydechowy, filtr cząstek stałych i centralny wtrysk przyczyniają się do obniżenia emisji CO2.
Redakcja napisał(a):Długość okresu gwarancyjnego, częstotliwość i koszty przeglądów, a także pojemność bagażnika są identyczne jak w przypadku wersji benzynowej (zbiornik LPG jest umieszczony we wnęce na koło zapasowe).
MotoAlbercik napisał(a):Hmmm...A od kiedy to koszt przeglądu auta bez LPG i z LPG jest taki sam A ja głupi płacę więcej za przegląd bo mam LPG...
yeti65 napisał(a):Z tego co zauważyłem, to Dacia nie jest w kręgu Twoich zainteresowań
yeti65 napisał(a):a udzielasz się w każdym temacie o Dacii
yeti65 napisał(a):Czy tak trudno zrozumieć, że chodzi o przeglądy gwarancyjne
yeti65 napisał(a):Dacia to nie jest samochód marzeń, ale jeśli dla kogoś ważne są koszty, to nie widzę tańszej alternatywy.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki DACIA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne DACIA