[honda civic 1.4 ]Silnik Drży , muli , słabe przyspieszanie

22 Wrz 2012, 17:03

Witam,
mój problem to z silnikiem. Przeczyściłem kopułkę aparatu zapłonowego , na stykach było trochę nalotu i tak mi się wydaję że może już być zużyta. Chodz przed czyszczeniem silnik chodził Okej , silnik nie gasł itd. teraz problem się pojawił , że drzy silnik na wolnych obrotach ,dodam gazu i jest wszystko okej,tak samo z gazem jak przełączę , na niskich obrotach gaśnie samochód,czasem strzeli .
Kopułka , palec,przewody , świece zostały wymienione.
giegur
Nowicjusz

Miejscowość: Puławy

22 Wrz 2012, 19:28

Całkiem możliwe, że trzeba ustawić zapłon.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

22 Wrz 2012, 21:14

mogę to zrobić sam ? czy muszę mieć do tego lampę . wolał bym sam , a następnie wybrać się na ustawienie prawidłowe . czy odkręcając 3 srubki aparatu , podczas właczonego silnika i go minimalne przekrecanie ustawie tak zapłon?
giegur
Nowicjusz

Miejscowość: Puławy

09 Lut 2013, 17:39

Jak jesteś z okolic Warszawy to polecam zajechać do salonu honda plaza ... pracują tam pasjonaci i na pewno pomogą Ci dojść do ładu z Twoją hondą. Sam tam kiedyś naprawiałem moją hondę prelude i naprawdę byłem w szoku że tak tanio i terminowo. Polecam
majkel
Nowicjusz

Auto: clio
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co piesi robią na jezdni?
    Może trudno w to uwierzyć, ale piesi leżą, siedzą i klęczą na jezdni. Ze statystyk policji wynika, że w 2016 roku zginęło w ten sposób w Polsce 81 osób, a 68 zostało rannych! Wśród wypadków spowodowanych ...