[honda civic 1.4 ]Silnik Drży , muli , słabe przyspieszanie

22 Wrz 2012, 16:03

Witam,
mój problem to z silnikiem. Przeczyściłem kopułkę aparatu zapłonowego , na stykach było trochę nalotu i tak mi się wydaję że może już być zużyta. Chodz przed czyszczeniem silnik chodził Okej , silnik nie gasł itd. teraz problem się pojawił , że drzy silnik na wolnych obrotach ,dodam gazu i jest wszystko okej,tak samo z gazem jak przełączę , na niskich obrotach gaśnie samochód,czasem strzeli .
Kopułka , palec,przewody , świece zostały wymienione.
giegur
Nowicjusz

Miejscowość: Puławy

22 Wrz 2012, 18:28

Całkiem możliwe, że trzeba ustawić zapłon.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

22 Wrz 2012, 20:14

mogę to zrobić sam ? czy muszę mieć do tego lampę . wolał bym sam , a następnie wybrać się na ustawienie prawidłowe . czy odkręcając 3 srubki aparatu , podczas właczonego silnika i go minimalne przekrecanie ustawie tak zapłon?
giegur
Nowicjusz

Miejscowość: Puławy

09 Lut 2013, 16:39

Jak jesteś z okolic Warszawy to polecam zajechać do salonu honda plaza ... pracują tam pasjonaci i na pewno pomogą Ci dojść do ładu z Twoją hondą. Sam tam kiedyś naprawiałem moją hondę prelude i naprawdę byłem w szoku że tak tanio i terminowo. Polecam
majkel
Nowicjusz

Auto: clio
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 faktów na temat programu ogniw paliwowych Hyundaia
    Do końca 2015 roku na europejskich drogach pojawi się 250 egzemplarzy modelu Hyundai ix35 Fuel Cell napędzanego ogniwami paliwowymi. Do końca 2015 roku do europejskich klientów trafi 250 egzemplarzy modelu Hyundai ...
    Automatyczne światła drogowe
    Układ automatycznych świateł drogowych jest rozwiązaniem bardziej zaawansowanym i niezwykle praktycznym. Występuje w coraz większej liczbie nowych samochodów obok czujnika zmierzchu i zmniejsza zaangażowanie kierowcy ...