Wiem że trzeba rozgrzewać, wiem że trzeba studzić... tylko pytanie ile? Przykładowo przejechałem 100km ile powinno trwać studzenie turbiny po takim dystansie?
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
W minutę to schłodzisz turbinę chłodzoną wodą w zimie. Po 100 km ostatnie 10 km należy jechać wolniej. Dla turbiny najważniejszy jest dobry olej. Gorący silnik nie powinien długo pracować na wolnych obrotach.
Tak,ale bardzo często zdarzają się sytuacje gdy np.zatrzyma nas Policja za przekroczenie szybkości,lub gdy prujemy autostradą i trafiamy na korek i stoimy w nim np.godzinę.Gdyby schładzanie turbiny nie następowało na wolnych obrotach,to turbinę by szlag trafił dość szybko.
Dzisiaj montowałem Turbo Timer Rezo 30 do turbo benzyny. producent podaje czas na jaki należy ustawić od 1 do 5 minut. Podłączenie jest proste jeden kabelek idzie do kontrolki od ręcznego i 3 do stacyjki gorzej jest z alarmem
Zmiany w punktach karnych 2023 - powrót do przeszłości Ten rok to zdecydowanie czas zmian dla prawa ruchu drogowego w Polsce. Ponad dwa miesiące temu zetknęliśmy się z lawiną nowych regulacji, a już od 17 września 2023 roku, w życie weszła nowelizacja przepisów o punktach ...
Lexus LS 400 (1989–1994) – pragmatyczny, niezawodny i przełomowy Marka Lexus zadebiutowała na rynku pod koniec lat osiemdziesiątych wraz z sedanem LS 400. Niedawno doczekaliśmy się najnowszej, piątej już generacji tego modelu. Prawie trzydzieści lat temu debiutancka generacja flagowej ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.