Silnik gasnie podczas jazdy!!

12 Paź 2010, 01:03

Hej! Mam problem z Seatem Toledo 1.6 2000r! Silnik gasnie podczas jazdy, zapala sie kontrolka alumulatora (ale to normalne) musze poczekac kilka minut aby odpalil ponownie! Drugim problemem sa obroty, podczas jazdy rosna obroty,m wrzucam na luz a obroty dochodza do 4000, wylacze i zaraz wlacze silnik i wszystko jest ok! Wie ktos z czym moze byc problem w tych dwoch rzeczach! Z gory dzieki za odpowiedz!!
Ostatnio edytowany przez papiciulo, 12 Paź 2010, 18:10, edytowano w sumie 1 raz
papiciulo
Nowicjusz

Miejscowość: Glasgow

13 Paź 2010, 11:50

Ja miałam podobnie przy jeździe samochód szrpał, gasł i pokazywały się kontrolki jakby jechał na zapłonie - co się okazało miałam przerwany wąż od pojemnika z płynem chłodniczym ale to był pikuś wymieniłam wąż chodził elegancko a co później zobaczyłam :!: uciekający płyn z chłodnicy do oleju :!: - poszła uszczelka jakieś zawory nie znam sie na tym lipa totalna i dużoooo kasy poszło z racji tego ze mam samochód "francuza" :(
Ewelina1122
Początkujący

Miejscowość: Koszalin

14 Paź 2010, 16:08

Wygląda na problem ze sterowaniem elektronicznym,tylko komp może pomóc.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...