Silnik passatB3

09 Lut 2011, 21:11

Dobry wieczór witam wszystkich jestem po raz pierwszy i proszę o pomoc.Mechanik wymienił mi pół roku temu głowicę (planowanie,uszczelniacze,wszystkie uszczelki,pasek i rolkę rozrządu) przyczyną tego była dziura w głowicy którą spowodowała śrubka z mono wtrysku .Po owej wymianie auto zaczęło chlać olej jak szalone do tej pory jakieś 15l i 3 doktorki gdzie wcześniej 1.5l od wymiany do wymiany.Co lepsze jak mu zgłosiłem ten fakt dostałem odpowiedz (tak jest jak się uszczelni górę to się leje dołem) .Od razu zauważyłem ,że coś jest nie tak ponieważ nie mogłem dolać oleju na odpalonym silniku (straszne przedmuchy).Tydzień temu zaczęła się palić kontrolka w trakcie jazdy olej sprawdzam co dzień i uzupełniam co mam zrobić proszę o pomoc z góry dziękuję :oops:
RadekW
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowieckie

10 Lut 2011, 12:24

Zmierzyć kompresję na tłokach,bo jeżeli będzie mała to pierścienie już nie trzymają i ma przedmuchy, przez co będzie brał olej.Rozumiem ze jak głowica była wymieniana to zamontowano nowe uszczelniacze zaworowe?.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

14 Lut 2011, 14:21

arciasty napisał(a):Zmierzyć kompresję na tłokach,bo jeżeli będzie mała to pierścienie już nie trzymają i ma przedmuchy, przez co będzie brał olej.Rozumiem ze jak głowica była wymieniana to zamontowano nowe uszczelniacze zaworowe?.

Tak uszczelniacze wymienione z góry dzięki
RadekW
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC 500 nietypowym samochodem bezpieczeństwa
    W ubiegły weekend po przerwie wróciła amerykańska seria wyścigowa IMSA WeatherTech SportsCar [...]. W czasie rundy na słynnym Daytona International Speedway oficjalnym samochodem bezpieczeństwa był Lexus LC 500 w niezwykłych, ...
    Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...