Witam, Mam problem Mianowice wycieraczka od strony kierowcy podskakuje tylko gdy idzie w górę Jestem pewien, że przyczyną takiego zachowania jest te metalowe 'ramię'? Gdyż jeśli przełożę miejscami wycieraczki kierowcy z wycieraczką pasażera, to znowu podskakuje ta wycieraczka od strony kierowcy a od pasażera jest OK. Więc wycieraczki są sprawne. Problem jest tych metalowych 'ramię'
No i teraz mam problem w jaki sposób je wygiąć. Bo mamy 3 możliwości: a)Możemy ją wygiąć w dół(Aby mocniej przylegała) B)Możemy zmienić kąt ->I wg. mnie to należy zrobić.
Teraz mam tylko pytanie w którą stornę należy ją wygiąć? Jeśli siedzimy za kierownicą i skacze nam wycieraczka jak podnosi się do góry. To czy należy ją wygiąć w ten sposób jakbyśmy dodawali gazu w jakimś motorku, czy przeciwnie?
Czytałem już kilka postów, ale nie bardzo własnie wiem w jaki sposób ją wygiąć.
Tutaj jest fajny obrazek: [link wygasł] Załóżmy, że na czerwono są zaznaczono kleszcze to mam je pchać do szyby, czy w przeciwną stronę?
No a próbowałeś zamienić miejscami wycieraczki razem z ramionami? Wówczas będziesz miał pewnośc. Ale zazwyczaj przyczyną takiego zachowania jest słaby docisk wycieraczki do szyby, a to jest sprawa sprężyny na ramieniu, o której wspomniał poprzednik.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
podjedź może do jakiegoś serwisu [reklama] to coś powinni doradzić - wymieniają i serwisują oprócz szyb też wycieraczki i pewnie mieli do czynienia z czymś takim już
10 najbezpieczniejszych samochodów - te modele koniecznie sprawdź! Przy podejmowaniu decyzji o zakupie nowego samochodu pod uwagę brane są różne kryteria. Cena, wyposażenie, opinia o marce są ważne, jednak często wpływ na ostateczną decyzję ma ocena bezpieczeństwa. Dzięki nowoczesnym ...
Biały osad pod korkiem oleju Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.