REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Drogie paliwo czyli małe auta czyli mniejsze bezpieczeństwo.
Look@p napisał(a):[...]
Jesli Polskie drogi sa do niczego to nie jezdze z predkosciami jak po drogach np niemieckich A czesto o tym zapominamy.
[...]
Dodam tylko ze czesto na drodze spelniamy swoje ambicje.....a to jest bład.....
Look@p napisał(a):[...]
Druga kwestia to zbyt niskie kary za wykroczenia drogowe-to jest fakt[...]
safari napisał(a):Ew. wysokość kwoty ustalać na podstawie zarobków - bogatszy płaci więcej, biedniejszy mniej ale nie poniżej jakiejś ustalonej kwoty adekwatnej do popełnionego wykroczenia.
eaxene napisał(a):[...]
A ja ostatnio doszedłem do wniosku, że powinno się zrobić na odwrót- zawsze ktoś może jechać powiedzmy nową S-klasą, którą odbierał szefowi z myjni, a sam zarabia 1000 zł.
Mandaty powinny być ustalone w odniesieniu do wieku samochodu na zasadzie- im starszy tym większe zagrożenie stwarza i tym większy mandat. Bądźmy szczerzy jak jadą- załóżmy dwa golfy- jeden Golf II i drugi Golf VI, to tak naprawdę ten drugi zatrzyma się szybciej, raczej lepiej wymanewruje gdyby coś itp, natomiast pierwszy mając już swoje lata nie będzie mógł wykonać tak szybko i w miarę bezpiecznie tych manewrów, także stwarza dużo większe zagrożenie. I wtedy byłyby jasne zasady karaniaale z drugiej strony to też mogłaby być przesada tak naprawdę.
[...]
safari napisał(a):czy myślisz o tym, jak, gdzie i kiedy sprawdzić co to auto potrafi?
safari napisał(a):- zbyt mało kontroli (rzadko)
eaxene napisał(a):A ja ostatnio doszedłem do wniosku, że powinno się zrobić na odwrót- zawsze ktoś może jechać powiedzmy nową S-klasą, którą odbierał szefowi z myjni, a sam zarabia 1000 zł.
eaxene napisał(a):Mandaty powinny być ustalone w odniesieniu do wieku samochodu na zasadzie- im starszy tym większe zagrożenie stwarza i tym większy mandat. Bądźmy szczerzy jak jadą- załóżmy dwa golfy- jeden Golf II i drugi Golf VI, to tak naprawdę ten drugi zatrzyma się szybciej, raczej lepiej wymanewruje gdyby coś itp, natomiast pierwszy mając już swoje lata nie będzie mógł wykonać tak szybko i w miarę bezpiecznie tych manewrów, także stwarza dużo większe zagrożenie. I wtedy byłyby jasne zasady karaniaale z drugiej strony to też mogłaby być przesada tak naprawdę.