REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Monikas napisał(a):Tak czy siak troszkę to nie sprawiedliwe wg mnie, ale nie ważne.
Dishman napisał(a):Monikas napisał(a):Słyszalam o tym że jak się przekroczy 100% to zabierają PJ ale pewna nie byłam bo też nigdy nie słyszałam żeby policjanci tak zrobili.
Nie ma takiego przepisu. Najwyższy mandat za prędkość jest przy przekroczeniu prędkości więcej niż o 50 km/h i wtedy dostajesz 10 pkt i 500 zł.
Czyli ktoś kto przez teren zabudowany przejedzie 110 km/h a ktoś inny 180 km/h to obaj dostaną taki sam mandat.
MajkPZM napisał(a):tylko, że ten pierwszy nie stwarza żadnego zagrożenia a drugi ogromne.
Look@p napisał(a):Punkty jak w UK-czyli 12 i po 2 latach kasacja.
Moze wtedy skonczy sie to co jest na PL drogach!
O mandatach juz chyba tu pisalem....w PL sa za niskie.
RNI napisał(a):(...) Tylko jest roznica miedzy pijanym kierowca a mlodocianym. Pijany nie stworzy takiej katastrofy smiertelnej co mlodociany. Wystarczy posluchac i poogladac wiadomosci z wypadkami. Wiekszosc co mlodzi zrobia to sa smiertelne. Pijani tez robia ale nie az takie w skutkach...
Więc takie swoje zdanie lepiej zatrzymaj dla siebie, bo troszkę znam mechanizm psychologicznej samoobrony, wiem jak działa wybiórcze dopasowywanie faktów do tezy i Twoje zdanie jakoś ni cholery nie przystaje do rzeczywistości, a jedynie do wzmiankowanej wyżej samoobrony...RNI napisał(a):(...) A zeby w statystykach pisac ile to pijanych kierowcow zatrzymali policjanci, to biora tych ze wsi co pod sklepem siedzi wypije piwo albo dwa potem wsiadzie na rower jedzie i halt: POLICJA ZLAPALA PIJANEGO KIEROWCE albo PIL I JECHAL takie naglowki w gazetach pisza.
To tylko moje zdanie.
fourup napisał(a):e) żadne z powyższych - oddać za wczasu prawo jazdy do WK i zabierać go każdemu, który zostanie zatrzymany "na podwójnym gazie" i dodatkowo sadzać takiego jak za usiłowanie zabójstwa?
kamil32123 napisał(a):No i te nasze koleiny kochane nie daj boże skręcisz troszkę kołami i najedziesz na koleinę a wypadniesz samochodem z drogi jak piłeczka pingpongowa ze stołu
kamil32123 napisał(a):90% z powodu błędu człowieka? Z obecnym stanem naszych dróg to może i prawda. Ale musicie przyznać jak by poprawił się stan dróg i większość dróg była by 2 pasmowa ilość wypadków spadła by kolosalnie. No i te nasze koleiny kochane nie daj boże skręcisz troszkę kołami i najedziesz na koleinę a wypadniesz samochodem z drogi jak piłeczka pingpongowa ze stołu