Łukasz789 napisał(a):Możliwe nie pamiętam ale raczej nie. to wyglądało jak wyścig.to znaczy ja widziałem tylko 4 wypadki z udziałem tirów i zawsze było tak jak pisałem.
Sorry, ale jak można sobie wyrobić pogląd na taką sprawę po zobaczeniu 4 wypadków?
A co do tych wyścigów, to jasne, że mogło być tak, że się chłopakom podczas długiej trasy nudziło i im palma zaczęła odbijać. Osobiście jednak zakładam motyw zemsty jako bardziej prawdopodobny.
Tiguan napisał(a):Heh, wykroczenie Question Na drodze dwupasmowej TIR-y nie powinny przekroczyć 100 km/h. A poza tym jest to poważne zagrożenie bezpieczeństwa ruchu drogowego. A gdyby na drodze byłaby niespodziewana przeszkoda, to kierowca z taką ogromną prędkością zahamuje 40 tonowego Tira, spowoduje wypadek i duży gigantyczny korek, gdzie nie ma możliwego objazdu na drodze dwupasmowej oraz duże straty finansowe firmy.
Dishman, po której stronie jesteś? Kierowców TIR-a?
Staram się nie stać po żadnej ze stron i być obiektywny.
Gdyby ten TIR jechał przepisowo, to nie byłoby tematu. Złamał ograniczenie prędkości o 20 km/h co nie jest jeszcze bardzo dużym przewinieniem. Zwróć uwagę, że droga pozwalała na więcej. Bardziej krytykowałbym go, gdyby o 20 km/h przekroczył prędkość w terenie zabudowanym.
W przypadku kierowców osobówek przekroczenie prędkości o 20 km/h to standard, ale Ci sami kierowcy jak zobaczą, że coś takiego robi TIR to udają święte dziewice.
Moim zdaniem nie jest to
skandaliczne wykroczenie. Jest to po prostu wykroczenie i tyle. A Ty myślałeś, że co to jest? Przestępstwo?
A wypadek może spowodować każdy kto jedzie za szybko, zresztą nawet jadąc przepisowo można spowodować wypadek i też zablokować drogę.
Kierowcom osobówek wydaje się, że mogą więcej, niż kierowcy TIRa. Przeskakiwanie TIRów jadących w kolumnach jest w pełni bezpieczne, przekroczenie prędkości o 20 km/h to nic złego. Najgorsi są wszyscy oprócz mnie! Bo ja jestem kierowcą doskonałym... .