Skoda Fabia 1.4 mpi z gazem 100 km szarpie na 2500,większość

13 Mar 2013, 20:46

Witam,
tak jak w temacie autko jest z 2001 roku kupiłam w grudniu 2012 i po miesiącu zaczęło się sypać... Aktualnie szarpie na mniej wiecej 2100-2500 tys obrotów, co to moze byc? Wcześniej strasznie obroty szarpały i to nie na zimnym silniku tylko na rozgrzanym kiedy np przelechałam 30 km. Dodam tylko że był podłączany do komputera kilkanascie razy, każdy mechanik mówi co innego. W komputerze pokazywało tylko błąd silnika ( bo taka kontrolka się pali, lub tylko miga)

dodam ze to wersja 16V

wymienione części:
rozrząd
świece
sonda lambda
listwa zapłonowa - wtryski
akumulator
drążki
filtr paliwa
filtr gazu

Oprócz tego jeszcze piszczy przy odpalaniu .

Proszę o jakąs podpowiedz
JoanaJ2
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 09 2012
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.4 mpi 16V 100 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Mar 2013, 21:51

JoanaJ2 napisał(a):Proszę o jakąs podpowiedz

Nie pasuje mi 1,4 mpi z wersją 16V. ? więc nie będzie jakiejś odpowiedzi z mojej strony dopóki nie uściślimy jaki tam Masz motor. Wskazane by było również podanie typu instalacji gazowej i oczywiście kodów błędów odczytanych z silnika.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

13 Mar 2013, 21:59

tak mam w dowodzie rejestracyjnym 1.4 mpi , na silniku jest 16V i 100 KM. Jest to sekwencja gaz, kodów zaden z mechaników mi nie podał.
JoanaJ2
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 09 2012
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.4 mpi 16V 100 km
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pierwszy na świecie elektroniczny panel kontrolny
    Pierwszy na świecie elektroniczny panel kontrolny – Toyota Corona – sierpień 1973. Już od lat 30. XX wieku samochody posiadały wskaźniki i lampki kontrolne informujące kierowcę o poziomie i ciśnieniu oleju, poziomie ...