Skoda Fabia 1.4mpi

01 Lut 2011, 12:33

Dzien dobry wszystkim
Moze tu znajdzie sie ktos kto pomoze mi rozwiazac problem w moim aucie
Wiec opisuje
Odpale i jade na benzynie<gaz przełaczany recznie> i jak dostanie temperatury przelaczam na gaz,i jak chce gwałtownie przyspieszyc rozsadza mi gumke przy filtrze powietrza,podobnie jest jak ruszam i jedzie pod górke.Filtr powietrza wymieniony -swiece na jedno elektrodowe tez i problem ciagle,wymieniłem mieszalnik-Elpigaz miał 190tys>wiec kupilem uzywke BRC 40tys.km i nic nadal wybucha.Prosze o pomoc bo juz nie wiem co robic.nauczylem sie jakos radzic zeby nie było boom poprostu jak wrzuce bieg to najpier dusze gaz zeby dostal obrotów powyzej 2tys. i powoli puszczam sprzegło ale nie do konca,az sie auto rozkula wtedy jest oki,to samo jade na przykład 80km na godzine i chce przyspieszyc to lekko sprzegło i wtedy gaz i ruszam.Coz jakos radzic sobie musze - pomozcie
Pablo
ghost80
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

03 Lut 2011, 00:13

Po pierwsze jak będziesz tak jeździł to jeszcze sprzęgło będzie do naprawy.
Po drugie nie montuje się używanych reduktorów.
Po trzecie nie napisałeś czy instalacja była profesjonalnie regulowana.
Po czwarte - w 90% przypadków takie zachowanie jest spowodowane cewką zapłonową, która nie należy do najtrwalszych elementów tego auta.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

04 Lut 2011, 09:18

No wiec tak
wiem ze ten styl nie słuzy
co do redyktorów-polecono mi uzywke zeby sprawdzic czy zniweluje to strzały
regulacja w serwisie
no wlasnie z ta cewka mysle-doczytalem gdzies ze gumki czasem kruszeja i przebija prad-iskra i polecono mi wymiane na poczatku gumek<ktore wczoraj zakupilem> i zobaczymy co bedzie

[ Dodano: 7 Luty 2011, 09:27 ]
wyglada na to ze sprawa zalatwiona-gumki na listwie wymienione i jest git-inaczej jezdzi-czyli wybuchy to dwa tematy,albo gumki albo listwa -puki co u mnie gumki,ale jak cos bedzie nie tak listwa bedzie nowa.
Pablo
ghost80
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia automatyczna Multitronic - opis, awarie
    Skrzynia Multitronic to bezstopniowa, automatyczna przekładnia stosowana w samochodach marki Audi z napędem przednim i silnikiem umieszczonym wzdłużnie. Produkowano je do 2016 roku. Do dziś możemy je spotkać w modelach A4, ...