Skoda fabia 1.9 sdi klimatyzacja

10 Maj 2012, 19:08

Witam i prosze o pomoc a wiec jestem posiadaczem skody fabi 1.9 sdi od 2 lat a w tym roku mam problem z klimatyzacja gaz jest ale jest problem taki ze AC świeci sie a klimatyzacja nie chodzi byłem na warsztacie i sprawdzali czy wszystko jest stwierdzili ze do spreżarki nie dochodzi prąd byc moze jakas pierdólka poszła ze niema tam pradu zeby klima ruszyła jesli ktoś spotkał sie stym problemem to z góry dzienkuje za informacje co mam zrobic
jjjozek
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 11 1998
Auto: Śkoda fabia 1.9 sdi

12 Maj 2012, 17:19

Witam kolegę,
Szukając innego tematu tutaj, znalazłem Twoje pytanie i postanowiłem się zarejestrować, żeby ci odpowiedzieć co wiem na ten temat;-) Bo mnie trafia czasem jak nie mogę nic znaleźć na necie, poza tym mam ten sam problem.
Jak wyżej napisałem mam identyczną sytuację!
Byłem dziś w zakładzie napraw klimy i po sprawdzeniu powiedzieli mi, że musi to być awaria tzw. sprzęgiełka klimatyzacji lub (o ile dobrze pamiętam) czujnika elektromagnetycznego.
Ja już się umówiłem w tyg na sprawdzenie co dokładnie i naprawę tego. Powiedziano mi,że koszt tego to od 150 do 200 PLN. I tylko mam nadzieję,że wraz z robocizną jest to cena!
I najgorsze,że nie ma u mnie warsztatu,żeby to zweryfikować, czy to normalna cena czy zawyżona.
pozdrawiam
miron11
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 01 1996

12 Maj 2012, 17:21

i zapomniałem dodać,że jeśli to będzie faktycznie sprzęgiełko to napewno elektromagnes nie załączy klimy, bo to jest elementem zabezpieczenia układu klimy.
miron11
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 01 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Lexus LX - terenowy krążownik
    Najczęściej kupowanymi autami Lexusa są obecnie SUV-y. W Polsce klienci mogą wybrać popularnego Lexusa NX lub większego Lexusa RX, tymczasem za oceanem oferta obejmuje też dwa jeszcze większe modele – GX oraz prekursora ...