Najbliżej prawdy jest Mistrzu ,to prawda Superb jest klasyfikowany wśród segmentu klasy wyższej(limuzyny) ale bazuje na Passacie,zabrał klientów klasie średniej i wyższej jednocześnie .Wśród bezpośrednich konkurentów tej limuzyny wymienia się i Passata(poprzedniej generacji) i AUDI A6!Najlepsze określenie dla tego samochodu wymyślił chyba jednak Mistrzu to auto klasy średnio wyższej,takiego określenia tego samochodu nigdy nigdzie nie spotkałem ale wydaje mi się że ono jest najtrafniejsze zresztą już samo wstępne pytanie Mistrza nie wzięlo się z gruszki ani z pietruszki,ja mogę spuentować ten samochód tak,ciekawy przypadek ta Skoda Superb
[ Dodano: Sob Sie 15, 2009 09:54 ]mistrzu567, Jak ma się awaryjność tej Skody?!Czesi uniknęli wpadek jakościowych ,które przytrafiły się Niemcom (chodzi głównie o silniki oraz problemy z elektroniką),naturalnie też nie ustrzeżono się wpadki jakościowej w pewnej partii tych aut(problemy z jakością lakieru).Jedno pewne, swego czasu auta wyższej jakości oraz niezawodności od niemieckich konkurentów,uczeń przerósł mistrza.Skoda tak naprawdę jest tylko poligonem doświadczalnym dla VW-agena,Czesi tylko pilnują by Niemcy wprowadzając najświeższe rozwiązania(których przed sprawdzeniem nie stosują w VW-agenach i AUDI) nie zainfekowali ich marki jakimiś niedoróbkami jakościowymi,przecież tak na prawdę podziwiać Czechów możemy nie za te VW-agenowskie od A-Z konstrukcje tylko za to,że udało się im przyciągnąć takiego inwestora,który wyłożył grube pieniądze na rozwój oraz modernizację tej marki (Skody),no ale cóż Czesi od samego poczatku wiedzieli w jaki sposób zabrać się za transformację swego kraju,uczynili to mądrze i nie o to chodzi,ze są krajem mniejszym i dlatego jest im latwiej ,gdyby Polska poszła od samego początku ich sladem to bylibyśmy nie tu gdzie jesteśmy teraz,zrobili u siebie porządek,szacunek należy się Czechom ,to mądry naród u nas głupcy walą kłody pod nogi ludziom mądrym a szlachetni ludzie są poniżani i wyśmiewani ,tam tak nie jest,dlatego oddalają się od nas z prędkością światła,żyją sobie na takim poziomie,ze tylko pozazdrościć.