Skoda superb to limuzyna czy auto kompaktowe?

10 Mar 2008, 18:56

czy według was skoda superb to limuzyna czy auto kompaktowe i czy to naprawdę trochę droższy passat.a co z jego awaryjnością?
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

13 Mar 2008, 23:06

Ja sadze,ze to raczej typowa limuzyna troche nizszej klasy niz np.BMW,to wkoncu najbardziej luzsusowe autko Skody.
WiemCoMówięMówieCoWiemDużoWiemWiecDużoMówię
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
Miejscowość: Ratowice

14 Mar 2008, 15:53

to jest cos miedzy kompaktem a limuzyna to jest auto klasy średniej wyższej wiec dość wypasione tak jak mowilem drozszy i lepiej wyposażony passat b5.
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

12 Sie 2009, 21:14

no nie zgadzam sie z Waszymi wypowiedziami. Co do klasy to należy ona do segmentu E czyli klasa wyższa, tak jak Bmw serii 5, mercedes klasy E czy Audi a6 ;) to świetne autko
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

12 Sie 2009, 21:44

bart-BMW-hezz93 napisał(a):no nie zgadzam sie z Waszymi wypowiedziami. Co do klasy to należy ona do segmentu E czyli klasa wyższa, tak jak Bmw serii 5, mercedes klasy E czy Audi a6 ;) to świetne autko

Zgadzam się w 100 procentach, raczej limuzyna .

Skoda to marka z tradycjami i polecam ją również z osobistego sentymenu . . . ;D
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

12 Sie 2009, 23:50

miałem 10letnia felicje i przyznam że to auto było boskie. Szkoda że sprzedana za grosze. Wtedy tata nie myślał ze mi sie przyda taki złom a ja bym wolal to na początek niz cos nowego zwłaszcza że garażowana, wycackana i za 5 tysi tylko a stan jakby stała w salonie i czas jej zjadal lekko karoserie w jednym miejscu :) ale prowadzilo sie super. polecam skode
KamilMilkowski
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

13 Sie 2009, 09:24

ogólnie skody robią bardzo dobre samochody ;)
mógłbym polecić je każdemu ;)
są mniej awaaryjne, niż samochody innych, bardziej uznawanych marek
pozdrawiam,
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

14 Sie 2009, 21:06

Najbliżej prawdy jest Mistrzu ,to prawda Superb jest klasyfikowany wśród segmentu klasy wyższej(limuzyny) ale bazuje na Passacie,zabrał klientów klasie średniej i wyższej jednocześnie .Wśród bezpośrednich konkurentów tej limuzyny wymienia się i Passata(poprzedniej generacji) i AUDI A6!Najlepsze określenie dla tego samochodu wymyślił chyba jednak Mistrzu to auto klasy średnio wyższej,takiego określenia tego samochodu nigdy nigdzie nie spotkałem ale wydaje mi się że ono jest najtrafniejsze zresztą już samo wstępne pytanie Mistrza nie wzięlo się z gruszki ani z pietruszki,ja mogę spuentować ten samochód tak,ciekawy przypadek ta Skoda Superb :!:

[ Dodano: Sob Sie 15, 2009 09:54 ]
mistrzu567, Jak ma się awaryjność tej Skody?!Czesi uniknęli wpadek jakościowych ,które przytrafiły się Niemcom (chodzi głównie o silniki oraz problemy z elektroniką),naturalnie też nie ustrzeżono się wpadki jakościowej w pewnej partii tych aut(problemy z jakością lakieru).Jedno pewne, swego czasu auta wyższej jakości oraz niezawodności od niemieckich konkurentów,uczeń przerósł mistrza.Skoda tak naprawdę jest tylko poligonem doświadczalnym dla VW-agena,Czesi tylko pilnują by Niemcy wprowadzając najświeższe rozwiązania(których przed sprawdzeniem nie stosują w VW-agenach i AUDI) nie zainfekowali ich marki jakimiś niedoróbkami jakościowymi,przecież tak na prawdę podziwiać Czechów możemy nie za te VW-agenowskie od A-Z konstrukcje tylko za to,że udało się im przyciągnąć takiego inwestora,który wyłożył grube pieniądze na rozwój oraz modernizację tej marki (Skody),no ale cóż Czesi od samego poczatku wiedzieli w jaki sposób zabrać się za transformację swego kraju,uczynili to mądrze i nie o to chodzi,ze są krajem mniejszym i dlatego jest im latwiej ,gdyby Polska poszła od samego początku ich sladem to bylibyśmy nie tu gdzie jesteśmy teraz,zrobili u siebie porządek,szacunek należy się Czechom ,to mądry naród u nas głupcy walą kłody pod nogi ludziom mądrym a szlachetni ludzie są poniżani i wyśmiewani ,tam tak nie jest,dlatego oddalają się od nas z prędkością światła,żyją sobie na takim poziomie,ze tylko pozazdrościć.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Sie 2009, 10:19

Premier Czech Mirek Topolanek, wożony jest najmocniejszą wersją Skody Superb. ;D

Zdjęcie
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

15 Sie 2009, 11:00

No cóż ma być facet z czego dumny! :!: U nas gdyby był Polakiem stałby przy transparencie radia Maryja a w ręku miałby marnej jakości telefon komórkowy za 350 zl wart 50 zł i chwaliłby go za genialność ,oj bodaj bodaj,oj głupoto głupoto! :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :???:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

18 Sie 2009, 10:23

Ja uważam ją za limuzynę... To auto dla ludzi którzy chcą mieć bezawaryjne autko, w miare nie drogie z dobrym wyposażeniem...
Kolega jeździ na TAXI superbem 1.9 TDI 385 tyś KM!!!!! I dopiero mu silnik zdechł :smile:
Sam był zszokowany że to auto może pojeździć tyle kilometrów zrobił remoncik silnika i śmiga dalej :mrgreen:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

18 Sie 2009, 20:32

Daro ,bo to jest limuzyna,tak jest oficjalnie klasyfikowana,mówisz ,że silnik zdechł przy tylko 385 000 :?: ,ja jestem zaszokowany ,że zaliczył padakę tak szybko,silnik mojej 190-tki(ex taxi) benzynowy ,2 litrowy zaliczył rigorum mortis przy ok.700kkm(według oceny rzeczoznawcy).Chyba,że znajomy jeżdził tylko po mieście na wiecznie niedogrzanym silniku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

18 Sie 2009, 20:54

PhantomASA1 napisał(a):Daro ,bo to jest limuzyna,tak jest oficjalnie klasyfikowana,mówisz ,że silnik zdechł przy tylko 385 000 :?: ,ja jestem zaszokowany ,że zaliczył padakę tak szybko,silnik mojej 190-tki(ex taxi) benzynowy ,2 litrowy zaliczył rigorum mortis przy ok.700kkm(według oceny rzeczoznawcy).Chyba,że znajomy jeżdził tylko po mieście na wiecznie niedogrzanym silniku.

No baa... Ale Mercedesy szczególnie te stare kręcą po 1 000 000 KM a te 190 to jedne z najlepszych .... Wkońcu co Mercedes to nie Skoda :) Większości jeździł po mieście jak to na taxi ale śmigał też na wakacje do Niemiec, Chorwacji czy w zime w góry na słowacje
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

18 Sie 2009, 23:06

Superb i kompakt :shock: :?: chyba pytanie powinno brzmieć czy to segment D czy E. Ale kompakt :shock: :?: :!:
Ja nowego Superba zaliczył bym już do segmentu E. Jest w nim tyle miejsca że można by całą drużynę koszykówki przewieść :lol: Z poprzednią wersją nie miałem do czynienia więc się nie wypowiadam
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

19 Sie 2009, 18:55

Daro te silniki nie są wynalazkiem inżynierów znad Wełtawy ,to rasowe jednostki VW-agena,dobra zostawmy Mercedesy stare w spokoju,wiesz o tym ,że taksówkarze Peugeotami 406 2.0 l benzyna wykręcali pod 800 kkm do remontu głównego?!Naturalnie auta regularnie serwisowane.Kolega tego Superba musial regularnie nie serwisować :razz: Kamil ,problem z tym Superbem jest taki,że oparty jest na konstrukcji VW-agena Passata a nie Audi A6,dlatego pytania o to w jakim segmencie należy ją klasyfikować są jak na miejscu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP