Skoda fabia 1.9 SDI Pilne opinie!!!!

24 Mar 2011, 15:25

Witam!
Chce kupic auto mało awaryjne i przede wszystkim oszczedne. Moj wybór padl na skode fabie 1.9 SDI. Mam juz upatrzona jedna,srebrna - stoi w komisie.
Charakterystyka:
Brak klimy
Jest na alufelgach
Licznik wskazuje 122 tys - sprzedawca zapiera sie ze faktyczny i jechac chce sprawdzac jego stan w stacji kontroli pojazdow...
Jest z 2001 roku, posiada 2 komplety kluczy.
Cena - 13 500
I moje pytania brzmią:
Na co zwrócić uwage oglądając ją, po czym poznać zurzycie,jakąś kolizje itd?
Czy nie wydaje się ona zbyt tania, i czy licznik nie budzi podejrzeń?
Licze na szybką odp gdyż na dniach dosłownie musze kupić auto a ważna jest dla mnie opinia innych, lepiej znających się osób.
Serdecznie pozdrawiam
Adas1990
Nowicjusz

Miejscowość: Żuromin

06 Gru 2011, 22:17

witam posiadalem skode fabie sdi z roku 2001 ,powiem szczeze ze zakupilem ja w komisie ,miala przejechane 145 tys ale rzeczywiscie po wyjechaniu z komisu okazalo sie wszystko co komis zatail przed kupujacym,ja mialem cofniety licznik a rzeczywiscie miala 360 ty a teraz ma 44o tys silnik barzo mulowaty ale oszczeny i bezawaryjny w miescie niecale 5 litrow ropy na trasie 4 litry ma obfity bagaznik ale polecam combi taka mialem ,najlepiej z jakims znajomym ktory ma pojecie ,cieko teraz trafic na auto w dislu ktore ma mniej przejechane niz 200 tys a na odatek 10 letnie auto ,prawopodobnie moze byc cofniety licznik ,najlepiej jedz o skody i oni wejda na numer VIN i wtedy zobacza czy faktycznie autko ma tyle przejechane ,ja kupilem autko w komisie i nie polecam ja naciolem sie bity przod tyl krecony licznik cale zawieszenie do wymiany ale ten silnik jest bezzawaryjny jesli jestes spokojnym kierowca i patrzysz na dzisiejsze rosnace ceny paliw to wybral bym skode sdi pozdrawiam
bader30
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 04 2008
Auto: skoda fabia combi 1.9sdi

27 Sty 2012, 11:59

Jestem szczęśliwym posiadaczem Fabii z silnikiem 1.9sdi. Fakt że samochód nie ma super mocy, brak klimatyzacji ale wszystkie małe niedogodności rekompensuje bezawaryjnością i naprawdę niskim spalaniem. Przez 3 lata użytkowania wymieniłem: czujnik stopu, kilkanaście żarówek H7(ten typ tak ma), przycisk do otwierania szyby od strony pasażera i ....tyle. Eksploatacja tego samochodu jest naprawdę tania. Auto kupiłem z przebiegiem blisko 250000km, teraz ma już 400000km i jest praktycznie bezawaryjne. Bryła może nie jest super nowoczesna ale jeśli ktoś potrzebuje samochód jako narzędzie a nie po to żeby stało i pięknie wyglądało to naprawdę polecam. Spalanie w trasie przy prędkości ok 100km/h wynosi poniżej 4L, w mieście ok 5 do 5.5L. Najlepsze jest to że Fabia stała pod chmurką 4 dni przy mrozie ok -18st.C dwa obroty i odpaliła. Ja jestem super zadowolony, jeśli będę potrzebował większego samochodu będę się na pewno starał żeby kolejne auto miało właśnie taki silnik.
Eset
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 07 2000
Auto: Skoda Fabia 1.9sdi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zegarek Nissan Nismo Watch
    Nissan przedstawia pierwszy zegarek typu smartwatch, umożliwiający nawiązanie połączenia pomiędzy samochodem i kierowcą. Nissan zostanie pierwszym producentem samochodów, który opracował zegarek smartwatch stworzony ...