Luke16 napisał(a):k_s, proste nowe auto to nowe .... z niewypierdzianymi fotelami, z gwarancją no i zapachem nowości
![Smile :)]()
a sprowadzony??? nie wiadomo co to ... wiem wiem zaraz ktoś napisze że sam jeżdżę używką no ale mnie na nowe nie stać no i robiąc z 15 tyś km nie wiem czy byłby sens kupowania nówki....
Nie przekonują mnie takie argumenty
Ja patrze na to bardziej w taki sposób, że jak ktoś ma na prawde dużo pieniędzy i nie ma dla niego znaczenia czynnik finansowy to może sobie kupić nowy samochód, natomiast w przeciwnym przypadku powinien rozwarzyć zakup samochodu używanego.
A, że sprawodzony - a jakie to ma znaczenie, że ja kupie auto w Paryżu czy Hamburgu, a nie w Poznaniu czy Krakowie. Z tego co wiem to jesteśmy w Europie, języki chyba też znamy, jak nie osobiście to ktoś ze znajomych/rodziny chyba zna, a ostatecznie jak nie to idziemy do tłumacza, żeby zadzwonić do zagranicznego serwisu i spróbować się czegoś dowiedzieć. Przecież każdy uczciwy sprzedawca pojedzie do wskazanego przez klienta serwisu gdzie mogą prześwietlać auto jak tylko chcą. Dodatkowo jeśli wystawiam fakture, kupuje ode mnie osoba prywatna to chroni go ustawa o ochronie konsumentów...Podsumowując - auto używane można spokojnie kupić i być zadowolonym tylko trzeba się troszke zastanowić, przemyśleć dany egzemplarz, posprawdzać, podociekać itd