Skoda Fabia czy WV Passat do 15 tys.?

13 Paź 2009, 17:21

Na prośbę kolegi umieszczam to pytanie- Fabia czy Passat B5? Ważne kryteria: spalanie, przestrzeń w środku auta, cena części, częstotliwość usterek poważnych i lekkich. I pytanie czy diesel czy benzyna- jak tak to w jakim silniku... Mówiłem koledze że na pewno ktoś odpowie :wink: Dzięki.
dziadzior
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

13 Paź 2009, 18:51

Skoda=VW więc usterkowość i ceny części na podobnym poziomie. Pytanie o przestrzeń w środku auto to chyba żart? Dieselczy benzyna? - ile i gdzie kolega jeździ? Generalnie Fabia w tych samych pieniądzach będzie o wiele mniej dojechana.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

13 Paź 2009, 19:36

Podpinam się pod wypowiedź kolegi wyżej jeśli oczywiście pozwoli :)
Do tego za tą samą kaskę będzie młodsza, a pytanie przestrzeń w tych dwóch samochodach uznam za retoryczne - dwie zupełnie różne klasy samochodów - taka podpowiedź powinna wystarczyć na pytanie Autora.
Mimo że nie ma odpowiedzi ile jeździ odradzam jednostki robione przez skodę, szczególnie wyroby silnikopodobne z trzema cylindrami pod maską - kompletne nieporozumienie.
stasiowski121

13 Paź 2009, 19:44

stasiowski121 napisał(a):odradzam jednostki robione przez skodę, szczególnie wyroby silnikopodobne z trzema cylindrami pod maską - kompletne nieporozumienie.

Tylko, że to silnik w 100% od VW ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

14 Paź 2009, 13:54

ja polecam Passata. Znajomy kupił Fabie z salonu i po dwóch lata przeciekało mu przez drzwi.
Silnik i zawieszenie poziom identyczny ale wykończenie to zdecydowanie wyżej cenie Passata.
pozdrawiam
Ibiszek
Nowicjusz

14 Paź 2009, 18:28

Kiedy myślę, że nic mnie nie jest już w stanie zaskoczyć, to okazuje się, że jestem w błędzie.

Pytanie z cyklu, chce środek lokomocji. Zastanawiam się nad Boeingiem 747, a rowerem Jubilat 7. Co polecacie?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

700 tysięcy aut elektrycznych na koniec 2017 r. w UE
    Ponad 200 tysięcy pojazdów elektrycznych zostanie zarejestrowanych w UE w 2017 r. Ogólna liczba aut z napędem elektrycznym poruszających się po drogach Starego Kontynentu może wynieść 700 tysięcy – prognozuje ...
    Nie jedz, nie pij, nie pisz podczas prowadzenia auta
    Wielu kierowców zdaje sobie sprawę z tego jak bardzo niebezpieczne jest korzystanie z telefonu komórkowego podczas prowadzenia auta. Czy jednak wiedzą, że niemal równie groźne podczas jazdy jest jedzenie ...