Które auto wybrać Alfa romeo 156 audi A4 czy honda accord

06 Paź 2009, 14:33

Koledzy doradzcie jakie auto jest najlepsze i ktore najmniej jest awaryjne i ogólnie najlepsze. Duzo slyszalem ale sam nie wiem. Niby A4 pada zawieszenie i mułowate silniki które duzo pala oprócz 1.8 z turbina ktora podobno sie psuje, honda podobno ma najdroższe częsci jak sie cos popsuje i ma duzo elektryki a alfa znowu zas silniki padaja po 200 tys (niektore) wiadomo kto jak je uzywa. Niech ktos doradzi tylko solidnie (moze ktoś inne proponuje do ceny 12 tys i rocznik w okolicy 97-2000)jakies fajne i w miare mocny i dynamiczny silnik:)
ajet
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

06 Paź 2009, 18:03

Audi A4 za 12 tyś???
Powodzenia...
Alfa tak samo, polecane są jednostki JTD ale szukanie takiej w dobrym stanie za 12 tyś może potrwać, lub zakończyć się "okazyjnie" zakupionym szrotem
Polecałbym Ci rozejrzeć się za czymś nieco starszym ale za to w porządnym stanie lub np. za Mondeo MKII, Vectrą B, Astrą II.
stasiowski121

06 Paź 2009, 21:08

ja również polecam opla astre, malo awaryjny samochodzik. O audi w naszym kraju możesz pomarzyć tylko...
oscar
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń/Berlin

13 Paź 2009, 21:48

Chyba tak jak mówicie zdecyduje się na tego Opla Astre.
Co myślicie o tym:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ajet
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

14 Paź 2009, 11:02

Myślę, że przebieg x 2 i bezwypadkowa to ona nie jest...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

14 Paź 2009, 12:57

ajet napisał(a):honda podobno ma najdroższe częsci jak sie cos popsuje

Opinia wygłaszana przez ludzi którzy nigdy nie mieli Hondy części są w porównywalnych cenach co do aut niemieckich.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System wypożyczania samochodów na minuty w Warszawie
    Bezobsługowy system wypożyczania samochodów na minuty, który już od 3 lipca dostępny jest w Warszawie. Może z niego skorzystać każda osoba, która posiada prawo jazdy przynajmniej rok oraz kartę bankomatową. ...

14 Paź 2009, 20:06

Ja bym polecał Audi no może i zawieszenie padło ale mieliśmy gazowe jakieś silnik nie jest mułowaty bo jak się depnie to czuć to chociaż mamy z gazem a co do tych 12 k to da radę znaleźć teraz ostro potaniały
A tak to przez 4 lata użytkowania wymieniliśmy nagrzewnicę <poprzedni właściciel lał samą wodę> I to wszystko :)
RustyNail
Nowicjusz

Miejscowość: Człuchów