Skoda Fabia III czy Nowy Hyundai i20

07 Sie 2015, 10:55

Widzę że muszę zacytować bo dalej nie rozumiesz...
Typhoon napisał(a):Francuska myśl techniczna jest przede wszystkim awaryjna
Tym pokazałeś że nie masz wiedzy... To raz. :ok:
Typhoon napisał(a):Clio podobno słynie z niewielkich kosztów eksploatacji,
Piszesz o Clio a była mowa o Megane... :roll:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Typhoon napisał(a):Po trzecie: Dałeś popis też w swojej wypowiedz: "jak mu sie wysypie tsi czy inny niemiecki szmelc". Czyli według Ciebie w Mondeo są silniki TSI? Haha padłem, rozumiem, że Twoje Mondeo i drugie wpisane auto to może szmelc? Dobry deal!
Piszę o TSI, więc chyba wiadomo w jakich autach montowano te silniki... A nie zaprzeczysz żę to jest niemiecki szmelc. Jeżeli masz jakieś problemy z czytaniem albo rozumieniem to powiedz wtedy dopiszę w jakich autach występują silniki TSI. Nie ma problemu.
Dwa temat jest o autach nowych. Astre mam z 04r a Mondeo z 99 więc po co ładujesz moje auta do tego tematu?
Typhoon napisał(a):czy to Twój styl, bo widzę, że w tym wątku już był dym z postami...
Nie znasz tematu, jesteś nowy więc radzę się powstrzymać zanim coś napiszesz... W zasadzie nie muszę się tłumaczyć o "dym" z postami ale posty które zostały usunięte napisał forumowy troll który wyleciał już na stałe. :wink:

kamil8810 napisał(a):Będę chciał rozważyć i tę propozycję bo nie obraziłby się pewnie nikt w rodzinie jak by się udało znaleźć większe auto niż Fabia w atrakcyjnej cenie.
Auto bez porównania lepsze niż Fabia (segment C). Będzie to skutkowało tym że na rynku wtórnym za X lat weźmiecie za to więcej niż za Fabie która będzie miala zapewne ze 2 raz wymieniany silnik :ok: Więc 1 - sprawdzona technologia, która będzie poszukiwana na rynku, dobre silniki pod LPG. 2- aut większe, dużo wygodniejsze, lepiej wykonane bo Fabia nigdy nie słynęła z jakości wnętrz. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Sie 2015, 11:05

OK to jeszcze raz dziękuję wam za odpowiedzi wszystkie w temacie. Ja się będę zastanawiał dalej nad zakupem któregoś z aut. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów
kamil8810
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Sie 2015, 11:09

Radzę czytać rankingi niezawodności z głową, we wszystkim znajduje się ziarnko prawdy. Jeśli chodzi o ranking ADAC, który powinien dość miarodajny (zbiera informacje o awariach na drodze) to był skandal z tego powodu, iż Mercedes zapłacił za nieuwzględnianie awarii ich silników 2.1 CDI (m.in.wadliwe wtryski Delphi). Tak naprawdę ranking ten uwzględnia zaledwie kilka procent wezwań ADAC.
Jeśli chodzi o TUV to tam sytuacja wydaje się lepsza. Po pierwsze ranking ten jest tworzony na podstawie POWAŻNYCH usterek, które nie pozwalają na przejście przeglądu (nie są to żadne przepalone żarówki!). Co ciekawe w kategorii aut do 3 lat (czyt.na gwarancji) zawsze wysoko jest Porsche, VW, Audi, Toyota, Mazda. Czym starsze auta tym różnica się zaciera. Jeszcze niedawno w kategorii do 10 lat bardzo wysokie miejsca zdobywał Peugeot 406 i Citroen Xantia, a Audi A3 było dużo poniżej średniej. O czym to świadczy? Moim zdaniem m.in.o serwisie - Japończycy i Niemcy mogą lepiej dbać o auto na gwarancji (ale to na rynku niemieckim, nie polskim). Poza tym jeśli ktoś kupuje tańsze auto francuskie, możliwe też, że oszczędza na serwisie. Koniec końców radzę zobaczyć ranking 10-latków.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...