Skoda Fabia III - dłuższe trasy

24 Lis 2019, 20:10

Witam

Zakupiłem nie dawno nową FabięIII w wersji Standard, silnik MPI 1.0. Zauważyłem, że po dłuższej jeździe z dużą prędkością np. na autostradzie, przy normalnej jeździe silnik pracuje głośniej (warczy i ogólnie jest głośniejszy) Czy tak mają po porostu te silniki?
dkp22
Nowicjusz

25 Lis 2019, 10:38

Może to kwestia wentylatora i chłodzenia? Generalnie to nie są silniki na trasę do jazdy z wysokimi prędkościami.

Sprawdzałeś czy olej w normie? Obroty wtedy kiedy chodzi głośniej też są w normie?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

29 Lis 2019, 09:59

Może warto podjechać na warsztat i zobaczyć co tam się dzieję z samochodem?
jason
Obserwowany

12 Sty 2020, 15:23

Kolego,jaki zastosowałeś olej? Jeśli b.często jeżdzisz w długie trasy z w miarę duzymi prędkościami,podnieś index letni o 10 .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...
    Uwaga na duże samochody ciężarowe (TIR’y)
    Duże samochody ciężarowe, potocznie zwane TIR-ami, można bardzo często spotkać na polskich drogach, nawet tych przebiegających przez miasto. W pobliżu tego rodzaju pojazdów, ze względu na ich rozmiary i masę oraz ograniczone ...