Skoda favorit jak zamontować i gdzie filtr stożkowy

21 Lut 2010, 01:35

Witam chciałem w skodzie favorit zamontować siltr stożkowy. prosze powiedziec gdzie?? do gaznika nie wejdzie tyle wiem. jest taka plastikowa cienka rurka ktora chyba zasysa powietrze czy moge na nia>>> czy gdzie i czy musze ten zwykly filtr z gaznika wyciagnac czy moze zostac/???prosze o pomoc
Krzysiek
kkw
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

21 Lut 2010, 10:33

Skoda Favorit, gaźnik i filtr stożkowy????? Człowieku, a po co on ci potrzebny? Zastanawiałeś się nad tym? Tylko nie pisz, że dla zwiększenia mocy :lol:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Lut 2010, 12:11

zwłaszcza przy instalacji gazowej 1 generacji :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lut 2010, 18:15

Jeżeli już koniecznie chcesz podnosić moc tej skody to musisz wiedzieć że musi być ona w doskonałym stanie technicznym gdyż silnik daleko nie zajedzie.Można podłubać w gazniku,zmodyfikować głowicę,przerobić wydech,inny wkład filtra powietrza,przestawić odpowiednio zapłon.Samo podniesienie mocy silnika to nie wszystko,do tego układ hamulcowy i zawieszenie.Przeróbki tego pojazdu mogą być poprostu nieopłacalne.Lepiej zainwestować w inne auto z mocniejszym silnikiem i nie bawić sie wtedy w przeróbki.Przy ogrananiczonym funduszu może być to np Kadett GSI lub Golf 2 GTI
chicken19
Zaawansowany

23 Lut 2010, 13:22

Taa, napewno bedzie modyfikował głowicę i wyliczał wydech :D Koledze pewnie zależy na rasowym pomruku spod maski :P
Trabant-moj mały świat...
Hajs
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co oznaczają skróty mHEV, HEV, PHEV i BEV?
    Producenci samochodów mianem napędu hybrydowego określają całkiem różne rozwiązania o innych poziomach zaawansowania i skuteczności. Na tę chwilę można wyróżnić trzy podstawowe rodzaje hybryd – ...