Witam,
mam taki problem który nie chce się rozwiązać mimo że już próbowałem wielu rzeczy.
Otóż silnik głośno pracuje, przy czym uciążliwość dotyczy pracy z tyłu, z tłumika. Z przodu pod maską silnik pracuje cicho, dużo ciszej niż z tyłu. Przed zimą tak głośno nie pracował, i tak wogóle to pierwsza zima dla tego samochodu jak spędził ją cały czas na dworzu. Wcześniej był garażowany w ciepłym garażu (część domku). Odgłos nie jest falowany, jest taki stały, im bardziej gazu dodam tym głośniej daje. Jak jadę po obwodnicy, i jadę po niej 110 km/h przez godzinę to jak wysiadam to z początku jakiś głuchy się robię
![Smile :)]()
nie rozumiem co ludzie mówią, taki głośny jest. Próbowałem wielu rzeczy, u mechanika była regulacja zaworów, wymieniałem termostat bo tamten był wadliwy, wymieniałem tłumik końcowy, potem środkowy, wymieniałem olej w silniku, na castrol magnatec 10w40, wstawiłem nowy filtr oleju. Wymiana oleju nastąpiła po płukance silnika preparatem do płukania. I nic nie pomogło.
Zastanawia mnie czy przypadkiem to nie sprawka ceramizera, bo to jego właśnie przed zimą aplikowałem do silnika.
Ludzie pomózcie, bo ja już sporo pieniędzy wydałem i nie wiem co jest.