Skoda Felicia 1.3 MPI - opinie

10 Lut 2015, 20:21

artur73 napisał(a):Poza tym słowo 'chłopcze" w stosunku do mnie jest raczej nie na miejscu

Jak cie widzą tak cię piszą. Czytając niektóre posty przez ciebie napisane mam wrażenie jakby je pisał jakiś nasto/dwudziestolatek który pisze żeby tylko pisac nie mając wiedzy na temat.

artur73 napisał(a):Pamiętaj tylko,że Felicją nie przejdziesz tak zakrętu jak CC Sporting

No gratuluję podejścia do tematu :lol: Gościu szuka auta do normalnej codziennej jazdy a ty znowu jak jakiś małolat preferujesz brawurowe przejazdy zakrętów.

artur73 napisał(a):a dziurawe nadwozie to może podbije tobie kumpel na stacji SKP,bo normalnie może zatrzymać tobie dowód

Z całym szacunkiem, ale pisałeś o zaprawkach kitem i sprajem. Z czym przy dziurawej podłodze mogę ci zyczyć powodzenia :lol: :ok:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
0

10 Lut 2015, 20:23

Czyli abstrahując od personalnych wycieczek, na co zwrócić uwagę w podwoziu?

Progi, silnik, czy nie ma dziur podłoga etc. ?
Brozek
Nowicjusz

Auto: brak
0

10 Lut 2015, 20:25

Tak kolego, na to zwróć uwagę jak przy każdym innym aucie. Jeśli nie jest przegnite to Felicja jest godnym uwagi tanim autem :ok:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
0

10 Lut 2015, 20:51

Czy wahacze są całe bo ja kiedyś kupiłem malucha to z przodu jeden wahacz praktycznie nie istniał :mrgreen: w Felicji sprawa ma się podobnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

10 Lut 2015, 20:57

OK - wahacze, progi, podłoga, silnik itd.

Jutro obadam temat i postanowię - na chłodno :)

Dzięki za wszelkie porady. :ok:
Brozek
Nowicjusz

0

10 Lut 2015, 21:17

Zwróć uwagę na zadbanego Matiza jeszcze, też miałem okazję go użytkować ( matki wozik ) i gdybym miał wybierać z trójki SC, Felicia, Matiz brałbym chyba Matiza. W środku przestronniejszy od Seicenta siedzi się jak w małym busiku, co prawda na zakrętach nie jest mistrzem ale nikt raczej miejskim samochodem nie wchodzi w łuki przy prędkości 110km/h. Spalanie średnie 6 litrów. Silnik zrywniejszy i od Seicenta 900 i od Felicii 1.3 mimo że na papierze to może tak nie wygląda. Części również bajecznie tanie, silnik 800cm3 prosty i bezawaryjny, plus za niskie OC. Uwaga tylko na blachę ale jeżeli będzie zadbana to nie powinno nic się wielkiego dziać, na pewno nie w takim stopniu jak w Skodzie.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Yeti 1.4 TSI z 7-stopniową skrzynią biegów DSG
    SKODA wprowadza dla modelu Yeti z silnikiem 1.4 TSI 7-stopniową skrzynię biegów DSG. Mając na uwadze rosnącą popularność modelu Yeti z silnikiem 1.4 TSI (122 KM), SKODA poszerzyła ofertę umożliwiając zamówienie ...

10 Lut 2015, 21:18

Tylko że za 2k kupi pognitego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

10 Lut 2015, 21:19

Obejrzyj Felke. Jak podłoga cała to bierz. Nadkola to wydatek rzędu max po 100zł za reperaturkę i 100-150 za wstawienie. W 400zł się zamkniesz. Klapę samemu można zrobić. Malowanie to już 300zł za element.. :(
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

11 Lut 2015, 18:13

Felicia obadana u dwóch mechaników - do wymiany w najbliższym, czasie tylne amortyzatory, bo widać na nich rdzę, przewody hamulcowe z tyłu z tego samego powodu. Do tego przegub prawy coś lata, więc też do wymiany.

Pozostała część podwozia nadspodziewanie dobra, jedno czy dwa ogniska rdzy na progach, a do tej pory nie były jeszcze robione.

Także z 300zł zainwestuję, może 400, ale ewidentnie warto - 1900zł za Felę w tym stanie jestem w stanie przeboleć :)

Dzięki za pomoc i temat do zamknięcia.
Brozek
Nowicjusz

0

11 Lut 2015, 18:56

Zamykam, szerokości.
Jak kupisz to zrób foty i wrzuć do tematu, otworzę wtedy :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda