Skoda Octavia - prosze o porade.

02 Lut 2015, 20:38

Witam posiadam obecnie Skode Octavie I 2002r 1.9tDi 110km.
Planuje zakup nowszej Skody tez Octavi tylko powyzej 2004r i mam takie pytanie czy one dlugosciowo sa takie same ? bo mam garaż i polanuje cos tam jeszcze wsadzic i czy ta nowsza Octavia jest krotsza od tej starszej co mam obecnie ? prosze o podpowiedz bo nie wiem czy zostanie mi cos miejsca w garazu bo brakuje mi doslowanie 20cm zeby upchac tam motocykl , a nie wiem czy ta nowza Skoda bedzie krotsza od tej mojej obecnej.
Chodzi o Chatchback.
RPS
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 02 1993
Auto: Astra 2
Silnik: 1.6 75km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Lut 2015, 20:49

Octavia I: 4511 mm
Octavia II: 4572 mm
6cm dłuższa ;)
odpuść Octavię II i poszukaj innego autka np Astrę H - będzie krótsza z lepszym silnikiem
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Lut 2015, 21:31

W Octavii 2 kupujesz 1.9 TDI i ponosisz koszty napraw oraz spalania na zimnym silniku jeśli jeździsz w mieście albo bierzesz 1.6 8v z LPG i jeździsz za tirami w trasie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mniej spalasz, więcej masz - kluczowa jest technika jazdy
    Stosując odpowiednie techniki jazdy, w zależności od obecnego stylu jazdy, kierowca może zredukować zużycie paliwa nawet o 25%. Kluczowa jest prędkość i płynność, ale na poprawę efektywności energetycznej wpływa jeszcze wiele ...
    System otwierania samochodu aplikacją na telefon
    Toyota, największy producent samochodów na świecie, jest zainteresowana inwestowaniem w nowe formy korzystania z samochodów, takie jak car-sharing. Z myślą o usprawnieniu takich usług opracowała nowy system ...