Skoda Felicia - czy warto?

25 Maj 2008, 22:12

Witam. Mam na autko ok6 tysiecy i chcialem cos w miare mlodego(jak nba ta cene) i dobrego. Oczywiste jest rowniez to, ze powinno malo palic:) Wiec zastanawiam sie nad Skoda Felicia ok 1997-1998 rok. Interesuje mnie silnik 1,3 68KM. Czy zna ktos te auto? Prosze o pomoc:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

28 Maj 2008, 14:47

JA mam ma takie auto, i szczerze nie polecam! Po pierwsze. Części nie są zbytnio żywotne i będziesz musiał się liczyć z bardzo częstymi wizytami u mechanika. Jeżeli chodzi o blachy to tu jest tragedia. Ja mam 6 letnie auto w którym korozja zaczęła już robić swoje...taka 10 letnia skoda, jeżeli nie ma śladów korozji to znaczy ,że coś przy blachach było kombinowane i to pewnie dosyć obficie. Teraz silnik, no niby 1.3, to powinien być oszczędny...hmm guzik prawda;/ spalanie jest ogromne, w mieście koło 10L i to i tak jest całkiem spoko wynik...trasa, poniżej 8 nie zejdziesz! W moim strzałka wskazująca paliwo porusza się szybciej niż prędkościomierz....porażka. Więc, ogólnie rzecz biorąc jeżeli nie zwracasz uwagi na rozpadające sie blachy i męczące odgłosy dobiegające spod podwozia (które w pewnym momencie będziesz chciał zlikwidować, musisz sie liczyć z kolejnymi wydatkami :( ) to bierz ale jak coś to tylko z LPG.

Ogólnie odradzam. :wink:
Ostatnio edytowany przez Journeyman, 28 Maj 2008, 14:50, edytowano w sumie 1 raz
Think. Feel. Drive.
Journeyman
Nowicjusz

28 Maj 2008, 14:48

sam swojego sie pozbyc nie moge... ;/;/;/
Think. Feel. Drive.
Journeyman
Nowicjusz

28 Maj 2008, 22:04

właśnie są problemy ze sprzedażą skody
automaniak100
Początkujący

Miejscowość: Kościerzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo V40 Cross Country uterenowiony hatchback
    Podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu, na stoisku Volvo oprócz Volvo V40 R-Design, zostanie zaprezentowane całkowicie nowe Volvo V40 Cross Country. Ten crossover wyróżnia się podniesionym o 40 mm zawieszeniem ...