Skoda FAbia - auto dla młodego?

14 Maj 2008, 23:39

Czesc . Na forum jestes "świeżak" wiec prosze o wyrozumiałość hehe .

Mianowicie jak kazdy mlody chlopak wreszcie zdalem prawko i zamierzam kupic autko . Ojciec doradza mi Skody albo Ople . Mianowicie spodobala mi sie Skoda Fabia . Mam jednak dylematy . Jak kazdy :)

Mianowicie uwielbiam diesla...te silniki sa wspaniale :lol: . JEdnak studiuje i pracu jednoczesnie nie zarabiajac kokosów , a wiadomo diesel idzie w góre niestety . Wiec ekonimiczniej byloby wziasc gaz ( no wlasnie gaz :shock: ) . Mianowicie znalazłem dwie takie opcje ( mam nadzieje ze linki mozna wklejac ) :

1 . [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co wy o tym sądzicie????

2. czy moze lepiej ekonomiczny dieselek ? :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ogolnie prosze o opinie i porady ( jesli macie propozycje innych aut dla takiej osoby jak ja ( czytaj auto szybkie i tanie w ekploatacji i zalaniu ) NA auto mam około 15tyś .

Z góry dziekuje za wasze odpowiedzi .

Pozdrawiam Przemek
benykz
Nowicjusz

22 Maj 2008, 15:47

diesel to diesel, a ten jest jeszcze wolnossacy, wiec nie powinienes miec problemow z jego eksploatcja.
gaz... cholernie niszczy silnik. I pogarsza osiagi. bierdz diesla :wink:
wojtex_
Początkujący

22 Maj 2008, 19:09

To czy bardziej będzie się opłacać kupić diesla, czy LPG to sobie po prostu policz. Wiesz ile będziesz jeździł dziennie, wiesz ile kosztuje ON i LPG.

A co do Twoich wymagań, że auto ma być szybkie. 1.9 SDI ma 65 KM i ta Fabia będzie Ci przymulać.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Maj 2008, 13:39

ok . Doszedłem do wniosku ze lepiej odlozyc jeszcze troche i kupic auto ktore spełni moje wymagania . Audi A3 1.9 TDI :)
benykz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X4 Concept nowy Sports Activity Coupe
    Każde BMW X wyznacza nowe standardy w swojej klasie. Pierwszy model BMW X – BMW X5 – zadebiutował w 1999 roku, tworząc segment aut typu Sports Activity Vehicle (SAV), w którym od lat królują modele ...
    Manufaktura Car Show 2013
    W miniony weekend w Ch Manufaktura można było zobaczyć wydarzenia pod nazwą "Manufaktura Car Show 2013". To propozycja dla miłośników czterech kółek w najróżniejszych odsłonach. W tym roku była to największa ...