Skoda, Honda czy Volvo

22 Lis 2012, 00:12

Witam
Mysle nad zmiana samochodu, jeden warunek: automat. Rocznik 2000 - 2002
Sledze rynek i trzy marki mi sie wykrystalizowaly, a z nich modele benzynowe
Octavia 1.6 Ambiente 2001
Accord 2.0 2001
V40 1.8 2002
Zalozmy, ze kazdy jest w dobrym stanie, przebieg znosny. Cenowo chyba Volvo bedzie wyzej
Samochod ma sluzyc do jazdy, nie do wyscigow. Fajnie byloby aby mial 300KM i palil przy tym 6l benzyny w miescie, ale to nie bajka.
Co byscie doradzili
Failte
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 2001
Auto: Astra G
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

22 Lis 2012, 15:52

Zdecydowanie Octavię
Pomijam lans,prestiż i inne komfortowe detale ale koronnym argumentem jest to,że Octavia będzie zdecydowanie najtańsza w utrzymaniu,najlepiej trzyma cenę i łatwo ją będzie kiedyś odsprzedać za dobre pieniądze. :)
Zwróć jeszcze uwagę na Vectrę C.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

22 Lis 2012, 19:45

Tak wlasnie myslalem, choc mnie kusi to Volvo :), jezdzilem takim z 99 roku 1.9 i milo wspominam. Jesli chodzi o czesci, to rzeczywiscie, trzeba sie dobrze zakrecic aby znalesc w dobrej cenie.
Co myslicie jeszcze o Passacie 00 1.8 ( chociaz mnie troche odpycha samochod ktory jest marzeniem kazdego :) ) i corolli, obydwa w automacie
Vectra w automacie tylko 2.2 silnik, dla mnie za duzy
Failte
Nowicjusz

23 Lis 2012, 09:00

No jak widzę,to idealnie byłoby dozbierać do SuperB-a... :) Passat jest ...popularny ale dlaczego nie..? Paradoksalnie,to będzie go łatwiej znaleźć i kupić niż Octavię.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

23 Lis 2012, 13:10

Wymieniam modele, ktore juz mozna powiedziec znalazlem.
Samochod nie moze byc za duzy, pozatym superba z tych lat byloby bardzo ciezko znalesc :) .
Automat wlasnie specjalnie dla zony, wiec tez za duzy byc nie moze ( mimo ze v40 nie jest maly:) ) .
O blachy sie nie martwie, gdyz jestem w kraju, gdzie zimy praktycznie niema, wiec i sol nie jest zmartwieniem.
Place tez podatek od silnika, wiec 1.6, maks 1.8 bylby bardzo dobrym rozwiazaniem :)
Passatow zbytnio nie lubie, ale jakbym znalazl cos niedrogo to bym kupil
Failte
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...
    Audi SQ5 TDI exclusive concept
    Audi SQ5 TDI, dzięki mocy 230 kW (313 KM), staje się najwytworniejszym modelem serii Q5 i równocześnie pierwszym w historii Audi modelem S z silnikiem diesla. Tę nową serię quattro GmbH cechuje nie tylko dynamika. ...