Chciałbym podzielić się uwagami na temat pracy konkretnych świec zapłonowych w mojej Skodzie.
Silnik który posiadam ,charakteryzuje się tym że jest prosty i trwały ale...wymiana w nim świec na 2 i 3 cylindrze ,to nieporozumienie i gimnastyka ,gdyż trzeba się do nich dobrać pod kolektorem który je zasłania... Z uwagi na te trudności ,postanowiłem zakupić "lepsze" świece ,żeby nie trzeba ich było wymieniać co 15 tys.km i tak często się męczyć. (wymiana zajęła mi ponad 1 godzinę!) .
Do tej pory jeździłem na zwykłych Bosch'ach za 13 zł (auto z lpg- przebieg 253 tys.km) przerwa na świecach była ustawiona na 0,7. Auto jeździło normalnie,silnik pracował dobrze a spalanie GAZU było 11,5l/9,5l/8,5l-eko trasa tak więc poprawiać w zasadzie nie miało niczego sensu. Na tych świecach przejechałem ok 18 tys.km.
Zacząłem się rozglądać po katalogach producenckich za świecami o dłuższych interwałach wymian. Pierwsze co mnie uderzyło ,że dla mojego kodu silnika AZJ ,to fabrycznie na świecach powinna być przerwa 1,1 !!!
Oczywiście do lpg przerwa powinna być zmniejszona o 0,2 w teorii. teraz miałem ją zmniejszoną o całe 0,4 !!
Po analizie rynku kupiłem świece NGK PZFR5D-11nr 34 (NGK-produkcja japońska) ,świeca PLATYNOWA i oczywiście 1 elektrodowa (bo pod lpg). Podobno świeca ta wytrzymuje przebieg 80-120 tys.km.
Temat nie jest tani ,bo w detalu (bez moich rabatów) koszt 1 szt to ok 75 zł.
Skoro udało mi się wykrecić stare "boszki' z przewą 0,7 ,a ma być fabrycznie bez lpg 1,1 a z gazem 0,9 ,to "krakowskim targiem" w tych nowych zmniejszyłem przerwę z 1,1 na 0,8 .
Efekt??
Pełne pozytywne zaskoczenie. Silnik chodzi lepiej ,przyspiesza płynniej, a jego praca (także przy przyspieszaniu) jest taka...bardziej aksamitna !! Generalnie widać różnice cholernie. Nie jest to spowodowane bynajmniej zużyciem starych świec Bosch'a ,bo kiedy tamte były nowe to silnik i one same działały tak samo jak w chwili ich wykręcania.
Nie wierzyłem do tej pory ,że "lepsze świece" (Platynowe) robią takie różnice. Musiałem sam się przekonać. Tak więc polecam kupowanie trochę lepszych elementów do układów zapłonowych ,gdyż praktyka pokazała różnice ,a pieniądze wydanie w ten sposób ,nie są wyrzuconymi w błoto.
pozdro.