REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/samochody-na-parkingu-t40383.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No właśnie taką powinieneś mieć. Sprawdźcie czy uda się odczytać oznaczenia na skrzynie to częściowo lub całkowicie rozwiąże problem i będzie wiadomo co dalej robić.dziadek1730 napisał(a):oznaczenia mojej skrzyni to GQQ silnik bkc. Oznaczenia ze skrzyni nie moge idczytac bo nic tam nie pisze. umowilem sie juz z mechanikiem to podniesiemy i mowi ze postara sie znalesc;./.
Jaki to był wypadek musieli coś robić ze skrzynią? Była wtedy uszkodzona?dziadek1730 napisał(a):samochod byl naprawiany przez warsztat ubezpieczyciela
No to musisz mieć inną skrzynię bo przy BQQ tak jak jest w serii miałbyś dużo mniejsze obroty jak napisałem wcześniej lub druga opcja to nieprawidłowe wskazania obrotomierza. Moim zdaniem musisz poszukać oznaczeń na skrzyni to sporo wszystko wyjaśni.dziadek1730 napisał(a):na 4 biegu przy 100 km/h mam 3.2 a na 5 2.7 tys obrotów ...
Bo jak krótka skrzynia to nie zdążysz wcisnąć gazu i już musisz zmieniać bieg. Wydaje się wtedy że auto ma moc, a słabo przyspiesza.dziadek1730 napisał(a):Mocy nie brakuje talko przyłożenia nie ma
I jak z tymi oznaczeniami? Udało się je odczytać? Daj znać co tam jest, będziemy dalej myślećdziadek1730 napisał(a):dzisiaj mam sie podstawić do mechanika i zobaczy oznaczenia tej skrzyni co siedzi teraz
No i masz odpowiedź. Skrzynia GQR montowana była seryjnie w Caddy i ma krótsze przełożenia od GQQ. Stąd te różnice o których piszesz.dziadek1730 napisał(a):no właśnie mechanik mój miał trochę czasu, żeby odcztac nr .. GQR 10115, 370517 takie coś pisało na mojej która jest teraz. W bagażniku na tabliczce znamionowej pisze ze GQQ czym to sie rozni ?!!