Skoda Octavia '99 woda wpada do środka

11 Sty 2008, 21:45

Witam wszystkich forumowiczów!
Mam taki problem z moja Octavią: wlewa mi sie w jakis sposób woda do układu wentylacyjnego, a poprzez to do środka samochodu. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Czy trzeba z tym do fachowca jechać? Czy trzeba wyjmować szybę, by to naprawić, prosze o pomoc
Dzięki!
Sebastian
Seba78ie
Nowicjusz

• 12 Sty 2008, 10:08

Kolego najprawdopodobniej rozszczelniła Ci się nagrzewnica i zniej właśnie pochodzi woda. Znajduje się ona pod tapicerką auta, trzeba się doniej dostać i zobaczyś gdzie się rozszczelniła. (wyglądem przypomina chłodnicę ale jest dużo mniejsza)
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

12 Sty 2008, 11:06

Ale dzieje się tak tylko po dużym deszczu, lub po wizycie na myjni, a te ilosci wody są naprawdę duże. Wiem, że poprzedni właściciel wymieniał szybę w tym samochodzie. Może więc ktoś coś źle złożył, o czyms zapomniał i taki efekt...
    Seba78ie
    Nowicjusz

12 Sty 2008, 11:53

jeszcze pytanie - czy woda to woda czy plyn z chlodnicy...jesli jest sliski i lekko smierdzacy to bedzie nagrzewnica. jesli tak jak mowisz tylko podczas deszczu to sprawdz jeszcze kanaly odprowadzajace wode w podwoziu, moze sa zapchane. Nie chce mi sie wierzyc zeby doszlo az do takiej nieszczelnosci w przypadku zlego zlozenia szyby...wystarczy ze jest uszczelka przy niej :?
    Czy zastałem Jolkę?
    sober
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik/Lublin/Warszawa

12 Sty 2008, 15:50

Sprawdz filtr przeciwpyłkowy(kabinowy).Być może poprzednik go wymieniał i założył uszczelki.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

12 Sty 2008, 19:48

Dzięki za podpowiedzi, sprawdzę i jedno i drugie.
    Pozdrawiam...
    Seba78ie
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 8.0 WR16 64v4T - Volkswagen
      Na koniec zostawiliśmy coś naprawdę dużego kalibru. To silnik napędzający jedno z najszybszych aut drogowych w historii. Motor Bugatti Chirona to jedyny silnik W16 na świecie, który wszedł do seryjnej produkcji. Ma ...
      Toyota GT86 nowej generacji już w 2019 roku
      Toyota potwierdziła, że pracuje nad drugą generacją swojego sportowego coupe. Jego premiery możemy się spodziewać na przełomie 2018 i 2019 roku. Tylnonapędowe coupe Toyoty o mocy 200 KM powstało z myślą o fanach szybkiej ...