Skoda octavia - hałas przy skręcaniu.

26 Gru 2012, 02:44

Witam, mam taki problem z moim autem, otóż przy większych prędkościach (>50) przy nawet drobnym skręcie kierownicy słychać hałas podobny do tego jaki wydają te ostrzegawcze pasy na drodze, takie jakby warczenie. Hałas jest dość intensywny. Wydaje mi się, że bardziej słychać go przy skrętaag w prawo, jednak jadąc w lewo też można go usłyszeć. Auto stało w przez jakieś 2 miesiące, teraz jeżdżę chwilowo na letnich oponach. Jakieś sugestie ? Oprócz zmiany opon :-) aha, jestem jego właścicielem od tygodnia, więc nie jestem w stanie stwierdzić czy latem też hałasował '- jeśli ktoś bierze pod uwagę opony.

edit: rzecz dzieje się tylko przy skręcaniu w prawo.
SzeWa121
Nowicjusz

Auto: Renault Megane 1 Lift
Silnik: 1.4 16V 95KM

28 Gru 2012, 17:13

Winne było łożysko przednie od strony lewej (kierowcy). Do zamknięcia.
SzeWa121
Nowicjusz

Auto: Renault Megane 1 Lift
Silnik: 1.4 16V 95KM

07 Lut 2013, 14:35

Dokładnie jak powyżej,przyczyną jest łożysko. Zresztą możesz poczytać tutaj w tym wątku
toyota-starlet-1995r-1-3i-szum-w-p-lewym-kole-podczas-jazd-vt61824.htm#p367136
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes GLS - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Oznaczenie GLS pojawiło się w 2015 roku wraz z faceliftingiem drugiej generacji tego modelu, która funkcjonuje na rynku od 2012 roku. Ceny najtańszej odmiany niemieckiego auta zaczynają się zgodnie z cennikiem od 374 ...
    Toyota GT86
    Długo oczekiwany sportowy samochód Toyoty znalazł się w salonach sprzedaży w 2012 roku, wraz z bliźniaczym modelem Subaru BRZ. Oba samochody współpracujących ze sobą japońskich producentów zajęły drugie ...