Skoda Octavia II 1.9 TDI 105 KM

06 Wrz 2008, 08:41

Witam,mam zamiar w niedlugim czasie zmienic auto.
Moim faworytem jest skoda octavia II z silnikiem 1.9 TDI. 105 KM ,to sprawdzona jednostka napędowa w przeciwieństwie do 2.0 TDI. 140 KM o ktorej slyszałem bardzo duzo negatywnych komentarzy.
Prosze uzytkownikow i wszyskich ktorzy mieli kontakt z tym autkiem o opinie i komentarze.
Dziękuje i pozdrawiam
Bruner75
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: TST
Prawo jazdy: 19 07 1993
Auto: Skoda Octavia II 1.9 TDI

27 Paź 2008, 18:11

Mam Skodę Octavię II ale 1,6 FSI w sumie jestem z niego bardzo zadowolony. Duże, wygodne i relatywnie niedrogi serwis. Wcześniej jeździłem m.in. Nissanem Primera 1,8 z 2001 r. i dynamika chyba taka sama.
W pracy 1,9 ma kolega i bardzo zadowolony. Zrób jednak wcześniej jazdę próbną lub pożycz na weekend ponieważ 1,9 TDI 105 KM ma jednak trochę mało tych koników i dynamika sporo słabsza od 2,0 TDI 140 KM.
PiterNZ
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Fiat 500C by Gucci wyróżniony nagrodą
    Fiat 500C by Gucci otrzymał nagrodę "Najlepszy mały kabriolet roku" w konkursie "Topless in Miami" zorganizowanym w czerwcu b.r. przez Southern Automotive Media Association (SAMA) − działające w USA stowarzyszenie dziennikarzy ...