SKODA OCTAVIA - ikonka oleju silnikowego

15 Kwi 2023, 21:49

Witam, ostatnio uruchamiając silnik wyskoczyła mi czerwona ikonka oleju silnikowego wraz z migającym napisem "service". Gdy sprawdziłem stan oleju na bagnecie, to jego poziom okazał się odrobinkę poniżej minimum. Jako że nie miałem nic pod ręką, zbagatelizowałem temat i wyruszyłem w trasę, a dopiero potem dolałem dedykowany produkt. Teraz, gdy już poziom oleju jest na pewno dobry, niestety ikonka dalej się pojawia. O ile jest to normalne, że pojawia się ona przy odpaleniu silnika i znika wręcz natychmiast, to niepokoi mnie ten migający napis "service". Znika on wraz z ikonką tuż po uruchomieniu auta i nigdy się nie pojawia w trakcie jazdy, lecz nigdy wcześniej tego nie zaobserwowałem. Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał taką sytuację? Mówimy tutaj o OCTAVIA I (1U2) 1.9 TDI liftback | 1896cc 96 KW / 130 HP | 2002.
PatrykJanek
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

15 Kwi 2023, 22:22

Poprostu trzeba skasować inspekcję olejową

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Kwi 2023, 18:23

Dziękuję za pomoc :D
PatrykJanek
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motoryzacyjne Słowo Roku 2019
    Elektromobilność, suwak, a może hybryda? Przedstawiciele branży automotive po raz pierwszy w Polsce wybrali "Motoryzacyjne Słowo Roku" w plebiscycie przygotowanym przez sieć ProfiAuto. Wyniki pokazują, że miniony rok zdominowała ...