Skoda Octawia 1.9 TDI - warto kupić?

01 Mar 2009, 13:15

Czy warto kupić skode oktawie 1.9 tdi 2004 :)I czy jest dobrym samochodem i czy nie ma z nią żadnych problemów??
Jerzy Roziewski
waliza32
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

01 Mar 2009, 14:30

jeździłem troche octavia ale w silniku 1.8 benz, natomiast znajomy z pracy ma 1.9 TD. Ja sobie chwaliłem skode ze względu na praktycznie zerową awaryjność w trakcie mojego użytkowania tego auta, kolega zresztą również ma już ją rok i nic poważnego w niej nie robił. Za minus uważam mało wygodne dość małe wnętrze i ta prostota skody, w środku jest mizernie biednie nawet pomimo całej tej elektryki itd. Komfort jazdy ok, ale przy dłuższych trasach jazda tym autem meczy i trzeba co pare set km rozprostowywac kosci. No i wsumie tyle co moge powiedziec, generalnie auto ok, tylko ta stylistyka wnetrza.... co prawda nasze auta byly z lat 98-99', w octavii II juz wiele sie zmienilo.
szybki708
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Koncepcyjny uBox - samochód generacji Z
    Toyota i zespół studentów Uniwersytetu Clemson przedstawili uBox, samochód koncepcyjny zaprojektowany z myślą o młodych właścicielach start-upów. Współpraca uczelni z dużym partnerem biznesowym ...