Skrzynia automatyczna AUDI A4 1.9 TDI

02 Lut 2009, 20:26

Mam problemy ze skrzynią automat w moim Audi A4 , na biegu D oraz na 3 skrzynia pracuje na jednakowych obrotach, nie zrzuca na wolniejsze obroty, jest tak że jadąc 100 km/h obroty mam rzędu 3,500, poza tym nie ma różnicy czy to jest D czy 3 auto zachowuje się tak samo, samochód przy ruszaniu jest bardzo słaby
prosze o pomoc
gwiazdor
Nowicjusz

• 02 Lut 2009, 21:52

Sprawdz poziom oleju w skrzyni
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

02 Lut 2009, 22:09

dawidbn napisał(a):Sprawdz poziom oleju w skrzyni

a jeszce bym prosił o informację gdzie jest miernik poziomu i wlew oleju do skrzyni, czy dostanę sie do nich od spodu?
    dziękuję za pomoc
    gwiazdor
    Nowicjusz

03 Lut 2009, 21:03

mysle ze dolanie nic juz tu nie pomoze.wszystko od spodu.jesli masz jedna srubke od dolu to jest to przelew. na odpalonym silniku ja odkrec jesli olej nie bedzie lecial to dolej;dalej na odpalonym-wychodzi ku guze z misy szyjka wyciagnij z niej korek i lej az z przelewu zacznie leciec.nastepnie zakrec korek i dolej okolo cwierc litra jeszcze i bedzie ok.jesli masz skrzynie triptronc to procedura napelniania jest inna.
    shrek19791016
    Początkujący

15 Lis 2009, 18:12

Mam identyczne objawy skrzynia zwykla nie zaden tiptronik ani multitronik sprobuje tego dolania tylko mam pytanie jaki olej zeby jakiegos badziewia nie wlal ?
    Dbać o auto to moj drugi dom ...
    murzyn_ino
    Nowicjusz

Miejscowość: INOWROCŁAW
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
      Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...