Cinquecento 700 płyn chłodniczy

15 Lis 2009, 14:44

Posiadam cinquecento 700 96r. z gażnikiem AISAN Od kilku miesięcy ubywa mi płynu w zbiorniczku wyrównawczym, od czasu wymiany zaworka układu chłodniczego. Obejrzałem przewody i nigdzie nie znalazłem wycieku. Od tamtej pory tj jakieś 7 miesięcy dolałem 1 litr petrygo. Ostatnio odkręciłem zbiorniczek wyrównawczy i poczułem że czuc z tamtąd benzyną, jak również z bagnetu do pomiaru oleju.Wody nie przybywa w silniku, silnik pracuje normalnie tylko ten zapach benzyny Czasami muszę pomagać gazem bo ssanie jakby nie trzyma obrotów i gaśnie ale to naprawdę baaaaardzo rzadko. 97% odpala od razu . No może na ssaniu przy wysokich obrotach słychać przez 1-2 minuty takie stukanie. Rozrząd był niedawno robiony. Będę wdzięczny za każdą informację. Z góry dzięki

[ Dodano: Nie Lis 15, 2009 14:15 ]
Widzę że nikt nie pisze więc proszę o kontakt na @ :kemot700Qwp.pl
KemoT
kemot
Nowicjusz

Miejscowość: Skądinąd
  • 15 Lis 2009, 20:36

Płyn petrygo ma to do siebie że jest płynem chłodniczym i nie tylko. Strasznie czyści układ chłodzenia, także albo masz rysę na głowicy lub bloku albo poszła ci uszczelka pod głowicą.
    Nie zawsze przy takiej usterce płyn idzie do oleju może być odwrotnie.
    irekman66
    Nowicjusz

Miejscowość: Strzelno
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
      SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...