Witam mam problem ze skrzynią biegów w toyota corolla e11 otóż ciężko wchodzą biegi i nie wchodzi bieg 3 objaw mam taki że jest mały skok lewarka na 3 biegu i jak go już wrzucę to tylko sprzęgło puszczę i zaraz wybija (i jeszcze bardzo mało czuć jak wchodzi bieg) bardzo proszę niech ktoś się wypowie na ten temat. Pozdrawiam.
Za ciężko wchodzące biegi może odpowiadać olej który jest zbyt gęsty lub jest go z dużo. Drugim problemem może być zużyty synchronizator danego biegu ale wtedy raczej przy wrzucaniu biegu wyczuwalny by był zgrzyt. Dalej taki problem może powodować także łożysko koła zamachowego, w którym osadzony jest wałek sprzęgłowy. Ja bym jednak sprawdził w pierwszej kolejności sam mechanizm lewarka czy tam wszystko jest w porządku.
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Tuning Show 2013 - Kraków / relacja W tym roku Tuning Show 2013 w Krakowie odbyło się w słoneczny weekend w który wszyscy odwiedzający Targi mogli podziwiać niebywałe projekty samochodów właścicieli z takich krajów jak Czechy, Słowacja, ...
O dodam jeszcze że sprawdzałem olej wczoraj po odkręceniu korka nic nie poleciało włożyłem tam palem i po wyjęciu zauważyłem że olej jest czarny.. Ten bieg czasami normalnie wejdzie za pierwszym lub za którymś drugim czy trzecim razem ale jednak częściej wyskakuje
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.