Opel Vivaro 1.9 dci problem ze skrzynią PK6 021

23 Mar 2019, 00:14

Witam. Mam Problem z Vivaro 1.9 dci 03r. Kupiłem z uszkodzoną skrzynią ( nie było 6 ). Oddałem do mechanika który się tym zajmuje ładnych pare lat. Zgodnie ze wszystkimi procedurami odpaliłem i się okazało, że przy włączaniu 1 i 2 zgrzyta, 6 wyje a jak chce wrzucić wsteczny bieg to dosłownie trzeba dwiema rękami i na hama :/ " mechanik" mówił, że wymienił wszystkie łożyska, koło zębate 6 biegu i łożysko oporowe bo już stare nadawało się na śmietnik. A jak spytałem czemu tak się dzieje to odpowiedział, że to musi się " uleżeć i popracować " i sranie w banie. I tu pytanie do was czy to jest normalne, co zrobić bo już nie mam siły :oops: :(
MateUS
Obserwowany

23 Mar 2019, 11:00

Jak może być to normalne? Wyobrażasz sobie nowy samochód z salonu w którym tak wszystko pracuje a dealer mówi że za jakiś czas się ułoży i będzie ok :)

Moim zdaniem powinieneś reklamować usługę bo takie rzeczy nie powinny mieć miejsca szczególnie zgrzytanie bo może to wina synchronizatorów które nie zostały wymienione podczas naprawy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla AE86 "Hachi-Roku" (1983–1987)
    To najsłynniejsza, kultowa odmiana. Uwieczniono ją nawet w japońskiej mandze, a następnie w serialu anime, "Initial D". To historia młodego chłopaka, który przeżywa swoje przygody za kierownicą tylnonapędowego modelu ...