Skrzynia biegów w Chevrolecie Aveo

07 Maj 2009, 19:27

Witam !

Dosłownie wczoraj zakupiłem nowego Chevroleta Aveo. Wszystko super i cacy no i nadszedł drugi dzień - dłuższa trasa. Już pod koniec nie chciał wchodzić wsteczny, słychać było zgrzytanie. Po przyjeździe do domu nie wchodził pierwszy bieg. Co prawda auto przeszło przegląd "0" pozytywnie, więc nie wiem co zrobić, co jest tego przyczyną. Aktualnie nie wchodzi 1bieg, 2 a przy wstecznym to totalna katastrofa - szarpie, czasem gaśnie, słychać "nieprzyjemne" dźwięki. Rozpaczliwie błagam o pomoc. Oczywiście zgłoszę to do serwisu, ale chce poznać opinię specjalistów. Z góry dziękuję :smile:
Corrion
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik
  • 07 Maj 2009, 20:01

Opinia specjalistów może być tylko jedna - REKLAMUJ
    Kubuch
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
    Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2013

07 Maj 2009, 22:03

Czlowieku na drugi dzien po kupnie takie rzeczy zeby sie dzialy ja bym malo reklamowal, bym sie domagal innego egzemplarza bo to odrazu widac ze ten felerny jakis.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

08 Maj 2009, 14:08

bardzo dziwne. może jakiś patent tam zastosowali jak np w corsach C gdzie ułamywał się jakiś plasticzek i też był problem z biegami. może wystarczy regulacja jeszcze innego ustrojstwa.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Akumulator w naszym samochodzie
      W tym temacie nie dyskutujemy o problemach z akumulatorami i ładowaniem. Jak odłączać/podłączać akumulator? Przy odłączaniu klem od akumulatora najpierw należy odłączyć przewód minusowy – pozwoli to uniknąć zwarcia ...