Skup zużytych opon - gdzie sprzedać zużyte opony

04 Cze 2012, 15:22

Witam,
Mam taki problem mianowicie posiadam na warsztacie ok 100 opon od wózków widłowych duże, małe itd. Opony są kompletnie zużyte i nie nadają się do jazdy. I chciałem zapytać czy istnieją jakieś firmy które coś takiego skupują nawet za jakieś małe pieniądze. Czytałem o paru firmach które kupują takie opony i przerabiają je na jakiś granulat Czy wiecie coś na ten temat.
Pozdrawiam
norbertonz
Nowicjusz

04 Cze 2012, 15:39

Jest kilka takich firm, szukaj w google pod "recykling opon" lub "skup zużytych opon". Z tego co wiem to skupują opony, ale trudno powiedzieć za jaką cenę...
emilie
Początkujący

Auto: Audi Q7

07 Paź 2015, 11:59

Jak najbardziej recykling opon. Ja swego czasu znalazłem taką firmę. Nie wiem, czy Ci się przyda to info, ale była spod Poznania z Bierzglinka :) Musiałem oddać do zutylizowania jakieś 20 opon Prestige Tyres, które w końcu zużyły się po wieloletnim użytkowaniu (swoją drogą te opony są bardzo dobre).
meideen
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 03 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi A4
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

12 Paź 2015, 14:08

Najlepiej wyszukać pod kątem lokalizacji w google, kilka takich firm na pewno znajdzie się w Twojej okolicy, może nawet przyjadą sami po te opony
marcin0071
Nowicjusz

Auto: Toyota Aygo

23 Lis 2015, 14:03

Dokładnie jak radzą Przedmówcy- w grę wchodzi recykling opon gdzie bez problemu powinieneś pozbyć się takiej ilości i jeszcze zarobić przy tym parę groszy:)
Dabtuner
Aktywny

26 Sty 2018, 21:40

Ja na zime kupowałem opony na ( reklama ) Mają tam niskie ceny, duży wybór no i przede wszystkim jakość, a dodatkowo można im sprzedać użwane opony. Fajna opcja bo zawsze to jakaś oszczędność, a po co mają leżeć w garażu.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 27 Sty 2018, 17:21, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
tomwitek
Obserwowany

Auto: volvo v40
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co zrobić kiedy auto odmawia posłuszeństwa?
    Patrząc na samochód w pierwszym momencie zachwycamy się jego linią, doceniamy parametry silnika, cieszą nas wygodne fotele i niesamowity dźwięk wydobywający się z zestawu audio. Wszystkie te elementy wpływają na komfort ...
    Toyota Aygo - samochód do miasta
    Z danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR wynika, że pod względem liczby rejestracji model Aygo jest niekwestionowanym liderem rynku w klasie A. Od stycznia do kwietnia 2019 roku nabywców znalazło aż 1 721 ...

31 Mar 2019, 11:35

Polecam hurtownie opon Gumiś w Warszawie - przy ul. Modlińskiej
rajsko0
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1991
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: BMW Z4
Paliwo: Diesel