Slaby Mercedes Sprinter

15 Lut 2009, 13:33

jezeli jest uszkodzony przepływomierz to go odepnij i wtedy sprawdz czy jest jakas róznica w mocy komputer przejdzie wtedy w tryb awaryjny ale zmiany powinny byc odczuwalne, podłączenie kompuetera, znalezienie usterki i skasowanie błedów ok 150zł.
mlody861
Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
  • 15 Lut 2009, 16:11

Piotr ale najpierw sprawdz ten przepływomierz,te objawy też mogą wskazywac na jego uszkodzenie!!!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

15 Lut 2009, 19:05

Czesc Mlody,co to za cena ,ok 150 zl,gdzie to jest ,kto to robi,
    wszedzie slyszymy od 500 do 800, jakby faktycznie ,dobrze byloby to zrobione to oni mogliby tam jechac,napisz kto to jest.
    piotr2273
    Aktywny

15 Lut 2009, 19:17

Oni zjechali w czwartek a dzisiaj juz jechali,ten bus jest u brata kumpla.
    On za bardzo sie nie zna , mowil ze nie ma przeplywomierza.
    Natomiast ja twierdze ze musi miec,napisz mlody czy tam jest przeplywomierz.
    piotr2273
    Aktywny

15 Lut 2009, 22:58

przepływomierz ma na 100%, a co to za filozofia podłączyc komputer odczytac błędy sprawdzic parametry i postawic diagnoze, a skasowanie błędów to jedno klikniecie wiec nie wiem gdzie chca za to 800zł moze to za usuniecie imobilajzera bo to tye kosztuje ale nie za wykasowanie błędow.
    mlody861
    Zaawansowany

15 Lut 2009, 23:41

Nigdy nie widzialem jak odczytuja bledy ,a wiara gada ze jest jakis wydruk na papierze,po niemiecku,odrazu panikuja ze trzeba znac niemiecki,ja nie widze problemu,biore papier i jade do tlumaczki,20 zl bierze za papier.Serwis moze miec wydruk na papierze ale oni musza go umiec przetlumaczyc.Zgadzam sie ze to moze kosztowac jak pisalem na poczatku,ale tez mam drugie zdanie ,ci co duzo mowia to sie gowno znaja.
    Ja juz hujowych mechanikow widzialem,silnika nie zrobil a wziol duza kase.
    piotr2273
    Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen T5 4MOTION
      Napędzane na wszystkie koła Volkswageny T5 - Transporter, Caravelle, Multivan i California cieszą się coraz większą popularnością. Dla 4MOTION z 6-biegową przekładnią manualną do wyboru są silniki TDI o mocy 103 kW/140 KM ...

16 Lut 2009, 16:38

Gadalem z gosciem,maja duzo nasciaganych busow z Angli,nawet
    troche go znam,powiedzial mi ze ma z 70 silnikow do sprintera
    w tym z 30 sztuk bez przeplywomierza, od 2005 roku prawie wiekszosc wychodzila bez przeplywomierza
    piotr2273
    Aktywny

16 Lut 2009, 19:08

skoro uwarzasz sie za takiego orła to dlaczego sam nie potrafisz sie uporac z prosta usterką. ja sie nie spotkałem z cdi bez przepływomierza
    mlody861
    Zaawansowany

16 Lut 2009, 21:55

Nie jestem orlem,wielu rzeczy nie wiem,a tego busa stawiaja na podworzu,prywatna posesja,kumpel brata kilkanascie lat jezdzi
    busami,nawet kiedys mial dukato,nie widzialem potrzeby zeby zagladac pod mache,nie raz pytam sie bratu,jak chodzi bus ,a teraz wyszlo ze sie muli,to mu mowie ,na pierwszym miejscu przeplywomierz,napisal esa do kumpla a On,ten bus go nie ma.I tak sie zaczelo.Oni mowia ze nie ma a ja ze musi byc.Skoro sie zaczeli upierac na swoje to myslalem ze jest jakies inne rozwiazanie.Bo kiedys pisali ze nie w kazdym wspolczesnym silniku musi wystepowac.Ponoc najwazniejszych danych dostarcza
    MAP Sensor. Czujnik cisnienia w kolektorze ssacym.
    piotr2273
    Aktywny

17 Lut 2009, 18:28

on dostarcza tylko informacji o cisnieniu w kolektorze a nie o podanej dawce powietrza, najlepszym sposobem bedzie podłączenie kompa i sprawdzenie jakie sa błedy
    mlody861
    Zaawansowany

19 Lut 2009, 20:09

Brat mi dzisiaj pokazywal w necie przeplywomierz do ich busa.Teraz go nie ma,przyjedzie w sobote po poludniu,za filtrem jest sam waz,
    pokazywal mi zdjecie z komorki.Sami nie wiedza gdzie jest zamontowany,
    za nic nie moge go teraz znalezc w necie.Tunel w ksztalcie splaszczonego prostokata.
    piotr2273
    Aktywny