Śląsk-gdzie poszaleć?

15 Paź 2008, 17:36

Witam!
Jestem młodym kierowcą i, jak to zwykle u młodych kierowców bywa, chciałbym przydepnąć trochę gaz tudzież zmierzyć się na prostej ze znajomymi. Niemniej, totalnie nie widzi mi się grzanie ponad bańkę spod świateł w mieście, bo wszyscy wiemy jak to się może skończyć ;) . Czy jest jakieś miejsce, mając na myśli jakiś opuszczony pas startowy czy większy plac, na którym bez większego stresu dałoby się przycisnąć gaz? O chorzowskim autodromie słyszałem, ale z tego co wiem nie da się już tam wjechać, z resztą i tak z tego co widziałem w fatalnym stanie jest jego nawierzchnia. Najchętniej w okolicach Katowic, ja konkretnie jestem z Zabrza ;) Pozdrawiam!
przem312
Nowicjusz

15 Paź 2008, 18:03

W Wyrazowie kolo Częstochowy jest tor (chyba przewidziany był dla gokartów). Tam raczej zbyt szybko nie pojeździsz bo dosyć kręty jest. Zjeżdża się tam sporo ludzi bawiących się w drift i motocyklistów. Jak chciałbyś jechać w weekend to polecam wcześnie rano bo potem może się zrobić tłoczno.
scaut
Nowicjusz

Miejscowość: Trzebinia

15 Paź 2008, 19:52

Wyrazów.... Da....wno tam nie byłem :lol: Rzeczywiście tor jest kręty i bardzo, niejako wciągający - niejeden postawił tam auto na dachu :cry: Słyszałem że można troche poszaleć na starym lotnisku w Rudnikach .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

15 Paź 2008, 20:34

wielkie dzięki za informacje, na pewno prędzej czy później trafię w te miejsca ;)
Jednak niestety okolice Częstochowy jeszcze nie umożliwia mi wyskoczenia czasem ot tak, po godzinach, samej podróży to jest ponad godzinka w jedną stronę. Jakby ktoś słyszał o podobnych miejscówkach bardziej w rejonie konurbacji Katowickiej to ma u mnie piwo :D
przem312
Nowicjusz